Sakın atmayın! Direkt kanser hücrelerine savaş açtığı ortaya çıktı

Hemen hemen her evde olan o besinin aslında kanser hücrelerine savaş açtığı ortaya çıktı. Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında olduğu için kansere karşı etkili olan yiyecekler sıkça araştırma konusu olmaya devam ediyor.
Sakın atmayın! Direkt kanser hücrelerine savaş açtığı ortaya çıktı

Aktarılan son habere göre pek çok kişi tarafından sevilen elma, içerisindeki çekirdekleriyle kansere resmen savaş açıyor. Konuya ilişkin elmanın yararları tek tek açıklanırken, elma çekirdeklerinin de kansere karşı etkili olduğu iddia edildi.

Sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak taze sebze ve meyve tüketmemiz gerekiyor. Bu noktada devreye giren elma çekirdekleri içerisinde yüksek oranda B17 vitamini barındırıyor. Direkt olarak kanser hücresiyle savaşan bu besin hakkında merak edilenler haberimizde

B17’NİN ETKİSİ

Kansere karşı savaşan vitaminlerin arasında olan B17, elma çekirdeğinde yüksek oranda bulunuyor. Bunun yanı sıra aynı vitamin şeftali, kayısı ve acı biberin çekirdeklerinde de yer alabiliyor. Uzmanlar, ileriki dönemlerde B17 vitamininin kanseri engelleyebileceğini tahmin ediyor.

Ancak şu an için B17 vitamininin direkt olarak kanseri engelleyebileceğine dair bir kanıt bulunmuyor. Sağlıklı bir vücut için elmayı çekirdekleriyle birlikte tüketebilirsiniz.

ELMANIN YARARLARI

Yeşil, sarı ve kırmızı renkleriyle dikkat çeken ve herkes tarafından beğenilen elmanın sağlık açısından pek çok yararı bulunuyor. Elmanın en temel faydalarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Tembel bağırsakları düzenler
  • Sindirim sisteminin doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur
  • Nefes darlığını düzenler
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur
  • Kan şekerini düzenler
  • Tansiyonu dengeler

Lif miktarının yüksek olması sebebi ile tok tutma özelliği bulunur. Bu da zayıflamak isteyenler için sıkça tercih edilmesini sağlar.

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi yöntemi içermemektedir. Kanseri direkt olarak etkileyen bir besin bulunmamaktadır.