Türker İnanoğlu kimdir, öldü mü, sağlık durumu nasıl?

Türk sinemasının efsane isimlerinden yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu’nun hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Türker İnanoğlu kimdir?
Türker İnanoğlu kimdir, öldü mü, sağlık durumu nasıl?

Türk sinemasının en önemli isimleri arasında gösterilen Türker İnanoğlu’nun hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Türker İnanoğlu’nun sağlık durumu merak edilirken hayatını kaybettiği iddiaları yalanlandı. Türk sinemasının efsane yapımcılarından olan 88 yaşındaki Türker İnanoğlu’nun bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ettiği biliniyor.

SON SAĞLIK DURUMU NASIL?

Türker İnanoğlu’na ne olduğu büyük bir merak konusu oldu. Önce hayatını kaybettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Ancak bu iddia kısa bir süre içerisinde ailesi tarafından yalanlandı. Türker İnanoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirilirken hayatını kaybetmediği ifade edildi. Ünlü ismin yaşam mücadelesinin devam ettiği ve ailesinden gelmeyen bilgilere itibar edilmemesi istendi.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

1936 yılında Safranbolu’da dünyaya gelmiştir. Sinema dünyasına henüz 1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda öğrenciyken yardımcı yönetmen olarak girmiştir. Ömer Lütfi Akad, Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle beraber çalışmıştır. 1960 yılında çekilen Köyde Bir Kız Sevdim filmi Türker İnanoğlu yönetmenliğinde çekilen ilk filmdir.

1960 yılında Erler Film adında kendi sahibi olduğu bir film şirketi kurdu. 1979'da Ulusal Video şirketini, 1985 yılında da bir televizyon stüdyosu kurdu. Çok sayıda televizyon yapımlarına imzasını attı. Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemalarının da sahibidir.

Türk sinemasında bir ekol yaratan Türker İnanoğlu özellikle Yeşilçam döneminde akla gelen tüm oyuncularla çalışmış ve çok bilinen filmlerin altında imzası bulunmaktadır. Türker İnanoğlu sağlık sorunlarından dolayı bir süredir aktif olarak meslek yaşamından uzaklaşmıştı.