Aydın Söke'de altın hediyeli yöresel gastronomi yarışması düzenleniyor

Söke Belediyesi gram, çeyrek ve yarım altın hediyeli gastronomi yarışması düzenleneceğini açıkladı.
Aydın Söke'de altın hediyeli yöresel gastronomi yarışması düzenleniyor

AYDIN (İHA) - Türkiye'nin en zengin mutfakları arasında yer alan Söke mutfağını tanıtmak ve geliştirmek amacı ile Söke Belediyesi tarafından gastronomi yarışması düzenleneceği açıklandı. Söke Belediyesi, Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin ortaklığı ile hayata geçirilen projede ödül olarak altın dağıtılacak.

ALTIN ÖDÜLLÜ GASTRONOMİ YARIŞMASI DÜZENLENİYOR!

Söke, zengin gastronomi mirası yeni bir heyecan yaşayacak. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi Söke Belediyesi ile diğer ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçiyor. İlk kez düzenlenecek olan gastronomi yarışmasında; Söke'nin eşsiz lezzetlerinden olan Kulak Çorbası, Şevketi Bostan, Kulak Tatlısı ve Çalkama yemekleri mücadele edecek. 3 Mayıs tarihine kadar yarışmaya katılmak isteyenler, Kaymakamlık binası karşısında bulunan Makro Bilgi İşlem Bürosu'na şahsen gelerek ve form doldurarak başvurularını yapabilecek.

Açılış töreni, Söke Belediyesi'ne ait restoranın bulunduğu Latmos Çarşı içinde gerçekleşecek. 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek olan açılış ve yarışma etkinliğinde, Söke'nin yerel markalarının katılacağı mini bir gıda fuarı da düzenlenecek. Yarışmada dereceye giren toplam 12 kişiye yarım, çeyrek ve gram altın hediye edilecek.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ‘Söke Yemekleri’ adlı sosyal medya sayfasından ulaşabilecek. 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 12:00 itibari ile başlayacak olan yarışma Söke Belediyesi Lima Restaurant Karşısında gerçekleştirilecek. Yarışmaya başvurular ise 3 Mayıs tarihinde sona erecek.