Urla Enginar Festivali 2024 nerede ne zaman açıklandı

Alaçatı ot festivali sonrasında gözler Urla Enginar festivali tarihine çevrilmişti. Beklenen açıklama geldi.
Urla Enginar Festivali 2024 nerede ne zaman açıklandı

İZMİR (İHA) - İzmir'in geleneksel festivalleri arasında yer alan Urla Enginar Festivali için beklenen 2024 programı açıklandı. Alaçatı Ot Festivali sonrasında beklenen büyük festival bu sene 3 Mayıs Cuma günü başlayacak. 4 Mayıs Cumartesi günü devam edecek olan festival 5 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen kapanış programı ile sona erecek.

URLA ENGİNAR FESTİVALİ 2024 NE ZAMAN, NEREDE YAPILACAK?

İzmir'de 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 10'uncu kez düzenlenecek Uluslararası Urla Enginar Festivali için hazırlıklar sürüyor. Birbirinden güzel enginar lezzetlerine Urla'nın kadim mutfak kültürünün eşlik edeceği, atölyeler, söyleşiler, konserler ve özel etkinliklerle zenginleşecek festivalde sevilen grup Yeni Türkü de sahne alacak.

Bir yandan tarım üreticisini desteklerken bir yandan da yerel lezzetleri dünyaya tanıtarak İzmir turizmine katkı sağlamayı hedefleyen Uluslararası Urla Enginar Festivali, “Enginar tüm kalbiyle sizi çağırıyor” davetiyle başladığı yolculukta 3 Mayıs Cuma günü 10’uncu kez dünyaya kapılarını açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Urla Ziraat Odası ve Urla Kent Konseyi paydaşlığında hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü uluslararası festival, cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Birbirinden güzel enginar lezzetlerine yöresel yemeklerin eşlik edeceği, atölyeler, söyleşiler, konserler ve özel etkinliklerle zenginleşecek festivalin ikinci gününde sevilen grup Yeni Türkü de sahne alacak.

Kurulacak olan festival alanında Enginar kullanılarak yapılan birbirinden leziz ve sağlıklı yiyecekler ziyaretçiler ile buluşacak. Bunun yanı sıra takılar, giyim ürünleri, hediyelik eşyalar, el emeği ürünler gibi çok sayıda farklı alanda da standlar kurulacak.