Kütahya’da minik öğrenciler için çini sanatı tanıtım etkinliği düzenlendi

Kütahya’da minik öğrenciler için çini sanatı tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılım yoğun olurken, öğrenciler çini tabakları boyadı ve sırlama yaptı.
Kütahya’da minik öğrenciler için çini sanatı tanıtım etkinliği düzenlendi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Yavuz Halk Eğitim Merkezi’nde ilk ve ortaokul öğrencileri için çini sanatı tanıtım etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe ilişkin detaylar açıklanırken, Minik Eller büyük Hayaller projesinin yoğun ilgi gördüğü öğrenildi.

İLK VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ETKİNLİK

Hisarcık Şehit Ahmet Yavuz Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilk ve ortaokul öğrencilerine, “Minik Eller Büyük Hayaller" projesi çerçevesinde çini sanatı tanıtım etkinliği düzenlendi.

aw187624-04.jpg

"Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Geleceğimiz olan Çocuklarla Buluşuyor" temasıyla geleneksel sanatlar ile kültürel mirasının tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla Şehit Ahmet Yavuz Halk Eğitimi Merkezinden gelen Çini Tasarım Öğreticileri tarafından “Minik Eller Büyük Hayaller" projesi çerçevesinde Atatürk İlkokulu ile Şehitler ve Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulunda çini sanatı tanıtım etkinliği düzenlendi.

BOYAMA, SIRLAMA VE FIRINLAMA KONUSUNDA BİLGİ VERİLDİ

Etkinlikte öğrencilere çini tabaklarının boyanması, sırlamasının yapılması ve fırınlanması konularında bilgiler verildi, ayrıca çini tabakların boyanması tatbiki olarak gösterildi. Düzenlenen etkinliğe öğrencilerin katılımı yoğun oldu.