Altın yükselecek mi? Altın daha fazla düşer mi?

Altın fiyatlarının neden düştüğü ve düşmeye devam ettiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yatırımcıların güvenli liman olarak tanımladığı altında fiyatlar dikkat çekiyor. Peki, altın fiyatları yükselecek mi, daha da düşer mi?
Altın yükselecek mi? Altın daha fazla düşer mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sadece altın değil, gümüş fiyatları için de önemli değerlendirmeler bulunurken, vatandaşlar altın neden düşüyor, altın yükselecek mi? sorusuna yanıt aramaya başladı.

SARI MADEN DÜŞÜYOR

Sarı maden vatandaşların yatırım amacı ile en çok tercih ettiği emtialar arasında yerini alıyor. Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları rekor kırarken, haftanın son işlem gününe doğru düşmeye devam etti. Peki, altının bu kadar dalgalı grafik çizmesinin sebebi ne? Altın neden düşüyor?

“YATIRIMCILAR İÇİN ZOR BİR DÖNEM”

Konuya ilişkin Memiş, önceki dönemlerde altın yatırımcıları için zor bir dönem olduğunun altını çizmişti. İsrail ve İran arasındaki savaş gerginliği tüm piyasaları derinden etkilerken savaş gerginliği petrol fiyatlarını yükseltmişti.

Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olmadığını ifade ederken, altının önümüzdeki dönemlerde toparlanabileceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklama yapan uzman isim, “Bugün 2300 dolar seviyesinin altına sarkarsa ons altın tarafında 2280 dolar seviyesi güçlü bir destek konumunda. Ancak 2300 dolar seviyesinin üzerinde kapanırsa tekrar 2360 dolara kadar yükselişlere şahit olabiliriz” demişti.

2025 YILINDA ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altına yatırım yapan vatandaşlar 2025 yılı altın fiyatlarını daha da yakından takip ediyor. Bankaların tahminine göre ons altın 2875 doları görebilir. Güvenli liman olarak görülen altın küresel pek çok gelişmeden direkt olarak etkilenebilir. Özellikle kötü olaylar (Savaş, gerilim, ülkeler arasında çatışma, pandemi, hastalık vb.) karşısında hızlı bir şekilde yükselme eğilimi gösterebilir.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir!