Tuva Cihangir Atasever kimdir, uzaya ne zaman gidecek? Tuva Cihangir Atasever kaç yaşında?

Tuva Cihangir Atasever kimdir sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Uzaya gidecek olan ikinci astronotumuz olan Tuva Cihangir Atasever kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler
Tuva Cihangir Atasever kimdir, uzaya ne zaman gidecek? Tuva Cihangir Atasever kaç yaşında?

Türkiye'nin uzay yolculuğunda ilk adımı atan Alper Gezeravcı sonrasında ikinci genç astronot Tuva Cihangir Atasever’in yolculuk tarihi belli oldu.

Alper Gezeravcı uzaya giden ilk Türk astronot olmuştu. Aktarılan son habere göre uzaya gidecek olan ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever oldu. Konuya ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzaya gidecek ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan bu gelişme sonrasında Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında nereli soruları gündem oldu.

Alper Gezeravcı sonrasında Tuva Cihangir Atasever Spaceport tesislerinden araştırma uçuşuna gidecek. Yörünge altı araştırma uçuşuna çıkacak olan Atasever2in uçuş tarihi merak konusu oldu.

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Tuva Cihangir Atasever 12 Ağustos 1992 Ankara doğumludur. Eğitimini Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirerek tamamladı. Daha sonra Kaliforniya Üniversitesi’nde yüksek lisansını yapan Atasever, Türkiye’ye döndüğünde Roketsan’da Aviyonik mühendisi olarak çalıştı.

TUVA CİHANGİR ATASEVER NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Uzaya gidecek ikinci Türk astronotu olan Tuva Cihangir Atasever için açıklama geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih astronotun uzaya gideceği tarihe detayları verdi. 8 Haziran tarihini belirten Bakan Kacır, “Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek.” ifadelerine yer verdi.

Uzaya gidecek ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever 8 Haziran 2024’te uzay yolculuğuna çıkacak.