12 Nisan toplu taşıma ücretsiz mi? Ücretsiz toplu taşıma ne zaman bitiyor?

Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde de ücretsiz toplu taşıma araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bayramda ücretsiz toplu taşıma uygulamasının ne zaman sona ereceği merak konusu oldu. 12 Nisan toplu taşıma ücretsiz mi, ne zaman bitiyor?
12 Nisan toplu taşıma ücretsiz mi? Ücretsiz toplu taşıma ne zaman bitiyor?

Ramazan Bayramı’nda hangi illerde toplu taşıma ücretsiz? Ücretsiz toplu taşıma uygulaması ne zaman bitiyor? Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını söylemesinin ardından 3 büyükşehirde de toplu taşıma ücretsiz olmuştu. Peki, bayramda toplu taşıma ücretsiz uygulaması ne zamana kadar devam edecek?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN SONA ERECEK?

12 Nisan Cuma günü Ramazan Bayramı sona erecek. Toplu taşımayı kullanan vatandaşlar, ücretsiz toplu taşıma uygulamasının ne zaman biteceğini de merak ediyor. Sevdiklerini ziyaret etmek ve gezmek isteyenlerin tercihleri arasında olan ücretsiz toplu taşıma uygulamasının ne zaman sona ereceği araştırma konusu oldu.

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan Bayramı’nın ilk 3 günü boyunca toplu taşıma ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verecek. Bayramın ilk gününde başlayan bu uygulama gece 00.00’a kadar sürecek. Toplu taşımanın ücretsiz olması bayramın son günü yani 12 Nisan gece 00.00’a kadar devam edeceği için vatandaşlar toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilecek.

12 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Bayramın son günü de bu uygulamanın sürüp sürmeyeceği dışarıya çıkacaklar tarafından merak ediliyor. 12 Nisan toplu taşıma uygulaması ücretsiz olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan kadara göre 10 Nisan Çarşamba 00.00’da başlayan uygulama 12 Nisan Cuma 00.00’a kadar devam edecek. Buna göre Başkentray, Marmaray, İZBAN’nın yanı sıra belediyeler, belediyenin kurdukları birlik müessese, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ancak metro seferlerinin cumartesi tarifesine göre hizmet vereceğinin altını çizmek gerekiyor. Aynı zamanda İstanbul’da kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri için toplu taşıma ücretsiz olacak. İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olarak kullanılabilecek.