Araç sahipleri çevirmeye yakalanan yandı! Arabanızda bu varsa tam 1.507 TL para cezası kesilecek

Trafik polisleri 81 ilde denetime çıktı araç sahipleri çevirmeye yakalanan yandı. Tam 1.507 TL para cezası kesecek!
Araç sahipleri çevirmeye yakalanan yandı! Arabanızda bu varsa tam 1.507 TL para cezası kesilecek

Araç sahipleri çevirmeye yakalanan yandı! Arabanızda bu varsa tam 1.507 TL para cezası kesilecek - Ülke genelinde trafik polislerinin denetimleri tüm hızı ile devam ederken araç sahiplerine kritik uyarı yapıldı. Bir dönem herkesin arabasına yaptığı ancak sonra yasaklanan cam filmi denetimleri arttırıldı.

81 ilde trafik polisleri ve bekçilerin yer aldığı çevirmeler artarken İçişleri Bakanlığı trafik denetimlerini arttırarak seyir güvenliğini sağlamak ve kazaları azaltmak istiyor. Yapılan denetimlerde araçlar tek tek kontrol edilirken trafik kurallarına uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda ise para cezası, trafikten men ve ehliyete el koyma gibi farklı cezalar uygulanabiliyor.

ARABA CAM FİLMİ CEZASI 2024 NE KADAR, KAÇ PARA, YASAK MI?

Aksaray’da trafiğe uygunsuz araç kontrolü yapan polis ve bekçiler araç ön camlarında bulunan filmleri bir bir söktü. Edinilen bilgiye göre, meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri şehrin en işlek caddesinde uygulama yaparak görüş mesafesini yüzde 70’ye kadar düşürmesi ve kazalara neden olabilmesi sebebiyle araçlarda film kontrolü yaptı. Durdurulan araçların birçoğunun ön camında koyu cam filmleri görülürken bekçi ve polis ekipleri bu araçlardaki cam filmlerini bir bir söktü.

Sürücülerin ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildiği denetimde ayrıca araçlarda trafiğe uygun olmayan aksesuar ve aydınlatma gibi kontroller de yapıldı. Araçlarda abart egzoz ve havalı korna gibi uygunsuzluklar da kontrol edilirken birçok araca cam filmi ve uygun olmayan aksesuardan ceza kesildi.

2024 yılı için uygulanan parasal ceza miktarı 1.507 TL olarak açıklandı. Yapılan denetimlerde arabasında cam filmi olduğu belirlenen sürücülere 1.507 TL para cezası kesilirken aynı zamanda trafik polisleri denetimlerde bu cam filmleri söküyorlar.