Cep telefonu olanlar! Bu işlemi bir kere bile yaptıysanız 541 TL para iadesi alabilirsiniz

Turkcell, PTTcell, Vodafone,, Türk Telekom hattı olan milyonlarca kişiye son dakika açıklaması yapıldı. Hat taşıma işlemi yapanlara para iadesi yapılacağı açıklandı.
Cep telefonu olanlar! Bu işlemi bir kere bile yaptıysanız 541 TL para iadesi alabilirsiniz

Cep telefonu olanlar! Bu işlemi bir kere bile yaptıysanız 541 TL para iadesi alabilirsiniz - Milyonlarca cep telefonu hattı sahibine son dakika açıklaması yapıldı. Türkiye'de cep telefonu hattını taşıyan kişi sayısının nüfus sayısını ikiye katladığı açıklanırken bu kişilerin büyük bir bölümünün hat taşıma işlemleri sonrasında bakiyelerini unuttukları ortaya çıktı.

Son dönemde yükselen cep telefonu faturaları sonrasında vatandaşların büyük bölümü çareyi daha ucuz fiyat sunulması nedeni ile hat taşıma işleminde aramaya başlamıştı. Cep telefonu operatörlerinin hoş geldin tarifeleri ile nerede ise yarı fiyatına yeni gelen müşterilerine ucuz fiyatlar sunması nedeniyle pek çok kişi hattını her sene taşıyarak yüksek faturadan kurtulma yolunu aramaya başlamıştı.

TURKCELL, VODAFONE, TÜRK TELEKOM BAKİYE İADE TALEP FORMU! PARA İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Cep telefonu olan milyonlarca kişiye yönelik olarak yapılan açıklamada Turkcell "Hat iptalinizden sonra hesabınızda kalan TL’leri 2 yıl içinde Alacak Sorgulama /TL İade Talep linkinden sorgulayabilir ve talep edebilirsiniz. Talebiniz sonrasında 15 gün içerisinde geri ödemeniz gerçekleşecektir. Adınıza devlete ödenen yıllık telsiz kullanım ücretinin kalan taksitleri bakiyenizden tahsil edilecektir" denilerek hattını taşıyan kişilere bakiye iadesi yapılacağı ifade edildi.

turkcell-para-iadesi.jpg

Vodafone ise "Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır. İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir. Kalan TL bakiyenizi sorgulamak için Borç Alacak Sayfasını ziyaret edebilirsiniz" diyerek borç alacak sayfasının ziyaret edilmesini istedi.

Hattını başka operatöre taşıyan ancak içinde kalan bakiyeyi almayı unutan ya da atlayan kişiler için 24 aylık süre tanınırken bu süre dolmadan yapılan başvurular için hatta kalan bakiyelerin 15 gün içinde yatırılacağı ifade edildi. Hat sahiplerinin başvuru yapmaları yeterli olacak.