Vali Coşkun Pamukkale Üniversitesi'nde öğrencilere kamu sektörünü anlattı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Sektör Günleri’ etkinliğinde öğrencilere kamu sektörü hakkında bilgiler verdi.
Vali Coşkun Pamukkale Üniversitesi'nde öğrencilere kamu sektörünü anlattı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Sektör Günleri’ etkinliğine katıldı. Vali Coşkun burada öğrencilere kendi meslek hayatından örneklerle beraber kamu sektörünü anlattı. Kamu sektöründe ilerlemek isteyen öğrencilere yararlı bilgiler veren Vali Coşkun’un sözleri ilgiyle takip edildi.

Mülki İdare Amirliği mesleğinin ayrıntılarını öğrencilere aktaran Vali Coşkun bu mesleğin aşamalarından bahsetti. Mülki amirlerin çok detaylı bir süreçle kariyer yapabildiklerini anlatan Vali Coşkun aşama aşama karşılaşılacak durumları açıkladı.

KAMU SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

Öğrencilere kamu sektörü hakkında bilgiler veren Vali Ömer Faruk Coşkun, konuşmasında kendi kariyerinden de örnekler verdi. Vali Çoşkun, “Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra İçişleri Bakanlığımızın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavına girerek ve o sınavın sonucunda kaymakam adayı olarak ilk defa mesleğe atandım. Mülki İdare Amirliği mesleği olarak adlandırılıyor. Kaymakamlık mesleği bu meslek sınıfının içerisinde kaymakam adaylarımızdan başlayarak kaymakamlarımız, vali yardımcılarımız, mülkiye müfettişlerimiz ve valilerimiz bulunmakta. Bu dediğimiz pozisyonların hepsi Mülkiye İdare Amirliği mesleği sınıfını oluşturmakta ama bizim mesleğimizin esası kaymakamlıktır. Bunun da başlangıcı az önce ifade edildiği gibi İçişleri Bakanlığımızın açmış olduğu sınavlardan sonra başarı göstererek kaymakamlık adaylığına atanması ve yaklaşık 3 yıllık bir süre içerisinde değişik aşamaları olan bir adaylık sürecinden sonra tekrar bakanlığımızın yapmış olduğu yeterlilik sınavında başarı gösterdikten sonra ilçelerimize atama yapılmaktadır.

Yaklaşık 10 yıl kaymakamlık yaptım. Yine bizim meslek sınıfının başka bölümü olan Mülkiye Müfettişliğine atandım. Mülkiye Müfettişliği, İçişleri Bakanlığı’nın teftiş kurulunun bir üyesidir. Diğer Bakanlıklarda olduğu gibi kariyer olarak başlanan bir pozisyon değildir. Daha çok 6 yıl ve üzerinde kaymakam olarak görev yapmış olan meslektaşlarımızdan bu pozisyonlara atama yapılmaktadır. Mülkiye Müfettişlerimiz de daha çok valilikler, kaymakamlıklar, emniyet müdürlükleri, nüfus müdürlükleri ve içişlerini bilgilendiren İçişleri Bakanlığı’na bağlı yerlerin denetimini gerçekleştirmekte. Buralarla ilgili inceleme soruşturma gibi durumlar söz konusu olduğunda bunları icra etmekte.” dedi.

Vali Coşkun’un iştirak ettiği etkinlik öğrencilerin kendisine sorduğu soruları cevaplaması ile devam etti. Etkinlik sonunda Vali Coşkun’a katılımı ve destekleri için plaket verilerek teşekkür edildi.