Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamaları açıklaması!

2024 öğretmen atamaları ile alakalı olarak kritik süreç devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları hakkında yeni açıklama yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamaları açıklaması!

Türkiye’de öğretmen atamalarını bekleyenler yaşanan tüm gelişmeleri çok yakından takip ederken tüm gözler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çevrilmiş durumda. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise bugün yeni bir açıklama daha yaparak öğretmen atamalarına dair son durumu duyurdu. Öğretmen atamalarında son durum ne?

ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI!

Öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandıktan sonra, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın nihai kararını aldıktan sonra açıklamasını yapacağız. Ne kadar öğretmen ataması yapacağımız o zaman netleşmiş olacak. Biz Hazine ve Maliye Bakanımız ile bir rakamda anlaştık ama bunun son kararını elbette Sayın Cumhurbaşkanı’mız verecektir.” dedi.

OTOMATİK YAZILIM GELİŞTİRİLDİ

Öğretmen atamalarının adil bir biçimde yapılacağını söyleyen Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin, “130’a yakın farklı branşta öğretmen ataması yapıyoruz. Bu atamaların adil bir biçimde yapılabilmesi için otomatik bir yazılım geliştirdik. Öğretmen adaylarımızın herhangi bir endişeleri olmasın. Tamamen objektif, eşit, adil bir biçimde branş dağılımını da yapacağız. Zaten şu anda bu çalışmalar hazır. Karar alınır alınmaz hemen branş dağılımını açıklayarak süreci başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Öğretmen atamalarına dair kararın kabine toplantısından çıkacak olmasından dolayı bu toplantısının ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. Normal koşullarda bu hafta içinde kabine toplantısı yapılması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan kabine toplantısına dair bir açıklama yapılmadı. Büyük bir ihtimalle kabine toplantısı gelecek haftanın başında yapılacak. Mayıs ayının ilk kabine toplantısının tarihini Cumhurbaşkanlığının kamuoyuna ilan etmesi bekleniyor. Öğretmen atamalarına dair açıklama da o tarihte yapılacak.