MEB’den gece yarısı duyurusu! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için değişti

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan güncel açıklamalar ve duyurular gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre MEB'den gece yarısı duyurusu geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için değiştiği açıklandı. İşte detaylar..
MEB’den gece yarısı duyurusu! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için değişti

MEB, resmi X sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. GEçtiğimiz günlerde müfredat değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunan MEB, şimdi de yeni eklenen dersler hakkında bilgilendirme yaptı.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında öğrenciler için ders müfredatına eklenen yeni konuları duyuran MEB'in açıklaması dikkat çekti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan açıklamaya ilişkin detaylar beli oldu.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için detayları aktarmaya devam eden MEB, temel eğitim sosyal bilgiler müfredatına “Siber zorbalık”, “Teknoloji bağımlılığı”, “Kovid salgını” ve “Afetler” gibi konuların eklendiğini açıkladı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ DİKKAT

Lisedeki biyoloji dersi için paylaşım yapan MEB, müfredata eklenen dersleri şu şekilde sıraladı:

“Temel eğitimde fen bilimleri derslerine "çevre vurgusu" ile liselerde biyoloji müfredatına, "biyoinformatik, Türkiye'nin aşı geliştirme projeleri”; kimya müfredatına "nanoteknoloji etkinlikleri, yapay zekâ, yeşil kimya"; fizik müfredatına, "uzay, elektrikli araçlar, millî projeler, uluslararası bilimsel iş birlikleri" gibi konular eklendi”

MATEMATİK DERSİNDEN KORKANLAR

Matematik dersinin artık korkulan değil, sevilen bir ders olacağını aktaran MEB, mevcut sistemdeki yenilikler için şunları söyledi.

“Beceri odaklı, anlam ve ihtiyaç temelli yaklaşımla matematiğin korkulan değil, sevilen; ezberlenen değil, keşfedilen bir ders olmasına hizmet etmesi amaçlandı.

İlk defa bu müfredatta “matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi”, lisede matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.

Geometride araç ve teknoloji kullanımı öne çıkarıldı, muhakeme ve problem çözme temelli dinamik bir öğretim programı hedeflendi.

Mevcut hâliyle sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral yerine, değişimin matematiğinin temel araçları olarak limit ve türev konuları daha kapsamlı şekilde ele alındı”

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aktarılan habere göre yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren başlayacağı okul öncesi, okul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise öğrencileri için uygulanacağı aktarıldı. Müfredat değişikliği 2024 – 2025 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak.