Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamaları 2024 açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmen atamaları ile alakalı olarak hareketlilik yaşanmaya başlandı. Bu yıl kaç öğretmen ataması yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları ile alakalı son gelişmeleri açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamaları 2024 açıklaması!

Türkiye’de çok sayıda öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan atama müjdesi bekliyor. Kısa bir süre içerisinde ataması yapılacak olan öğretmen sayısının belli olacağı bizzat Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına dair yaşanan son gelişmeleri açıklayarak öğretmen adaylarını heyecanlandırdı. Atama bekleyen öğretmenler bir an önce atama işlemlerinin yapılmasını bekliyorlar.

KONTENJAN BELLİ OLDU!

Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklama ile ataması yapılacak olan öğretmenlerinin sayısını yani kontenjanın belli olduğunu söyledi. Konuya dair bilgi veren Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile görüşmelerimizi sürdürdük ve atanacak öğretmenler için kontenjan belirlendi. Önümüzdeki hafta eğer kabine toplantısı yapılırsa kaç öğretmenin atamasını yapacağımızı Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklayabilir. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı ile rakamda uzlaşmış bulunuyoruz. Nihai karar ise Cumhurbaşkanımızındır.” dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağının net tarihini henüz açıklamayan Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin yine de bu tarihe dair bir işaret verdi. Bakan Yusuf Tekin 2023 KPSS puanlarının heba olmayacağını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın atamaları yapacağını söyledi. Buna göre öğretmen atamaları başvuru, mülakat ve diğer aşamalar ile beraber yeni eğitim ve öğretim yılına yetişebilecek. 2023 KPSS puanı ile de atamalar yapılabilecek.

Öte yandan Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin bu yıl yapılacak olan LGS tarihinde herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı. LGS 2024’ün 2 Haziran’da yapıldığını açıklayan Bakan Yusuf Tekin tüm planlamanın bu tarihe göre yapıldığını aktardı.