MEB’den GECE YARISI kararı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için YENİ DÖNEM

Milli Eğitim Bakanlığı2ndan öğrencileri ilgilendiren önemli bir karar haberi geldi. Aktarılan son habere göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için resmen yeni dönem başlıyor. İşte öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren kararın detayları
MEB’den GECE YARISI kararı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için YENİ DÖNEM

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra haftada bir defa okul kantinlerinde çorba ve meyve günü düzenleyecek. Sağlıklı Besleniyorum programı ile öğrencilerin okul kantinlerinde daha sağlıklı yiyeceklerle buluşması sağlanacak.

Konuya ilişkin karar resmi olarak Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Buna göre okul kantinlerindeki karar bütün okulları kapsayacak. Resmi olarak gönderilen yazıda kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftada bir gün olmak üzere çorba ve meyve günü düzenleyecek. Üretilen yerde tüketilme şartının sağlanması gerektiği belirtildi.

1709442575833-k.jpg

“SULU YEMEK, PİLAV VE SALATA DA YAPIP SATMAK İSTİYORUZ”

MEB’in aldığı bu karara ilişkin Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin’in açıklaması şu şekilde oldu:

“Obeziteyle mücadele, sağlıklı beslenme için olumlu bir adım. Ancak haftanın bir günü olması yeterli değil. Gün için izin alınmasına gerek yok. Kantinciler dilediği gün, dilediği saatte çorba yapabilsin. Her türlü yemeği yapabilecek donanıma sahibiz. Kantinler, öğrencilerin mutfağı gibi olsun istiyoruz. Sadece çorba değil sulu yemek, pilav, salata vs. de yapıp satmak istiyoruz” dedi.’

AFİŞLER YAYIMLANDI

Öğrencileri ilgilendiren, velileri de sevindiren haberin detaylarına göre MEB’in “Sağlıklı Besleniyorum” adındaki programa ilişkin afişler yayımlandı. Afişlerde öğrenciler için, “Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta’, Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana’, ‘Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?” dikkat çekici sloganların yer aldığı görüldü.