MEB 81 ile ACİL kodu ile duyurdu! SON DAKİKA İlkokul ortaokul lise KAPATMA kararı AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı 2. Dönem için peş peşe kritik kararlar alırken açıklanan kapatma kararı adeta deprem etkisi yarattı. 81 ilde tüm kademelerde geçerli kapatma kararı uygulamaya alındı...
MEB 81 ile ACİL kodu ile duyurdu! SON DAKİKA İlkokul ortaokul lise KAPATMA kararı AÇIKLANDI

MEB 81 ile ACİL kodu ile duyurdu! SON DAKİKA İlkokul ortaokul lise KAPATMA kararı AÇIKLANDI - Türkiye’de Mayıs ayında yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kurulan kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak göreve Yusuf Tekin atanmıştı. Görevi Mahmut Özer’den devralan Bakan Tekin pek çok yeni karara imza atarken bu kararlardan bazıları büyük tartışmalar yaşanmasına neden olmuştu.

Özellikle de açık liselere geçişin zorlaştırılması, devamsızlıktan sınıf tekrarının geri getirilmesi en çok tartışılan konuların arasında yer almıştı. Yine sınıf geçmenin zorlaştırılması ve puanlama sisteminin zorlaştırılması da öğrencilerin yanı sıra velilerin de tepkisini çekmişti. MEB’den yeni bir son dakika kararı daha açıklandı. İşte kararın detayları...

MEB’DEN SON DAKİKA KAPATMA KARARI! 81 İLDE TÜM HEPSİ KAPATILACAK...

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu duyurusunda “MEB'in resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyuru olarak yayımlanan açıklamada "Bilindiği üzere Bakanlığımız, öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için merdiven altı yapılara karşı mücadelesini sürdürmektedir. Bu kapsamda kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan liselere ve üniversitelere hazırlık kursu adı altında çevrim içi (online) eğitim verdiği iddiasıyla faaliyet gösteren sitelere karşı öğrenci ve velilerimizin çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

meb-duyurusu.jpg

Öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için izinsiz faaliyet gösteren bu tip yapılara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Buna karşı Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren özel kurs/uzaktan öğretim kursların listesine https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs adresinden ulaşılabilir." denilerek burada kaydı olmayan kursların tümünün kapatılacağını duyurdu.

Kaçak kurslar nedeniyle hem veliler hem de öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları adına mutlaka kayıt öncesi sorgulama yapmaları istendi. Kaçak kursların tümünün 81 ilde kapatılacağı bir kere daha vurgulandı.