MEB Yönetici Atama Yönetmeliği 2024 Resmi Gazete ile yayımlandı

Yönetici Atama Yönetmeliği 2024 Resmi Gazete ile yayımlandı. MEB yönetici atama ek-2 formu, yönetici değerlendirme formu en son hali belli oldu. İşte detaylar...
MEB Yönetici Atama Yönetmeliği 2024 Resmi Gazete ile yayımlandı

1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik merakla bekleniyordu.

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI MEB YÖNETİCİ ATAMA EK-2 FORMU SON HALİ BELLİ OLDU!

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA YÖNETİCİ SEÇME VE GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 5/2/2021 tarihli ve 31386 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki bent eklenmiştir.

“h) İlk defa görevlendirme: Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecekleri,”

“r) Yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi: Daha önce yöneticilik görevinde bulunup hâlen öğretmen olarak görev yapanların yönetici olarak görevlendirilmesini,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“g) İmam hatip ortaokullarına müdür olarak görevlendirileceklerde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmak,

ğ) Anaokullarına müdür olarak görevlendirileceklerde, Okul Öncesi öğretmeni olmak,

h) İlkokullara müdür olarak görevlendirileceklerde, Sınıf Öğretmenliği öğretmeni olmak,”

“(4) İkinci fıkranın (b) bendinde yer alan imam hatip liselerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri arasından,

(g) bendinde yer alan imam hatip ortaokullarına İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri arasından müdür olarak görevlendirme yapılabilir.”

1.jpg

2.jpg

YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME FORMU EK-2 SON HALİ

form-1.jpg

form-2.jpg

Söz konusu yönetmelik 1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Artık bu yönetmelik hükümleri uygulamaya alındı.