İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için MEB’DEN son dakika kararı! 21 Nisan’dan itibaren..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son aylarda okullardaki eğitimlerin daha kaliteli bir standartta olması için peş peşe kararlar alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre öğrenciler için o uygulama 21 Nisan’da başlayacak.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için MEB’DEN son dakika kararı! 21 Nisan’dan itibaren..

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Ulusal izleme araştırmaları arasında yerini alan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi araştırmasının bu yılki uygulaması 81 ilde başlayacak. ABİDE olarak kısaltılan araştırma için uygulama 21 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak.

ABİDE araştırması, öğrencilerin okullarda öğrenmiş olduğu bilgi ve becerileri değerlendiriyor. Eğitim sistemine geri bildirim verme amacı ile yapılan bu uygulamanın başlangıç tarihi 21 Nisan olarak açıklandı.

ARAŞTIRMA İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN

İlkokul, ortaokul ve liselerdeki 4, 8 ve 10. Sınıf öğrencilerini kapsayacak olan bu araştırma özellikle Türkçe, matematik ve fen dersleri için olacak. Açık uçlu ve çoktan seçmeli soruların kullanıldığı araştırmada öğrencilerin farklı alanlarda düşünme becerilerini ölçecek.

230 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

MEB’in aktardığı rakamlara göre düzenlenecek olan araştırmaya toplamda 2 bin 326 okul ve 230 bin öğrenci katılım sağlayacak. 81 ilde öğretmenlerin katılımı ile puanlanacak olan araştırmada her ile özel olarak raporların düzenleneceği belirtildi.

Yapılacak olan bu araştırmaya öğrencilerin dışında, öğretmen ve okul yöneticileri için de anketler bulunacak. Bu şekilde öğrencilerin başarılarını izleyen faktörler de daha yakından görülebilecek.

YATIRIM PROGRAMI ARASINDA YER ALIYOR

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nda takip edilen performans göstergeleri arasında olan araştırmanın 2024 Yılı Yatırım Programında da yer aldığı biliniyor.

Bunların yanı sıra öğrencilerin katılımı ile ulaşılacak sonuçların eğitimde bilgi ve becerilere ilişkin önemli veriler sunması hedefleniyor. İki yıllık döngülerle uygulanan bu araştırmadan alınacak sonuçlar önceki yıllara göre karşılaştırmalı veriler de sunabilecek. Bu sebeple araştırmanın önemi büyük.