İlber Ortaylı'dan Kuşadalılara zeytinlik ve meyve bahçesi satın alma önerisi

Ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı Kuşadası'nda düzenlenen panele katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu.
İlber Ortaylı'dan Kuşadalılara zeytinlik ve meyve bahçesi satın alma önerisi

Kuşadası ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı ağırladı. Ortaylı düzenlenen panele katılarak burada önemli açıklamalar yaparken aynı zamanda Kuşadalı vatandaşlara çok önemli bir tavsiyede bulundu.

Söyleşisinde Kuşadası'nın turizmin yanında aynı zamanda bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Ortaylı, "Bu özelliğin kaybolmaması için lütfen zeytinlik ve meyve bahçeleri satın alın" dedi. Gerçekleştirilen panele yoğun ilgi gösterilirken çoksayıda davetli etkinlik için erken saatlerde yerini aldı.

AYDIN KUŞADASI'NDA ORTAYLI'DAN YATIRIM TAVSİYESİ!

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kuşadası'nda bir dernek tarafından düzenlenen etkinlikte Kuşadalılarla buluştu. Söyleşisinde Kuşadası'nın turizmin yanında aynı zamanda bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Ortaylı, "Bu özelliğin kaybolmaması için lütfen zeytinlik ve meyve bahçeleri satın alın" dedi. Kuşadası'nda bir derneğin ev sahipliğinde özel bir okulun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Saatler öncesinden salonun tamamen dolduğu söyleşiye, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Mehmet Sarıdedeoğlu ve belediye meclis üyeleri, ev sahibi derneğin başkanı Haşmet Boğalı ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Kuşadası'nın tarihinden bahseden Prof. Dr. İlber Ortaylı, kentin geçmişte çok önemli bir ticaret merkezi olduğunu ve doğudan gelen malların Akdeniz'e ulaştırılmasında etkin bir rol üstlendiğini söyledi.

Kuşadası'nın denize açılan kapı konumunda olduğunu belirten İlber Ortaylı bölgenin Efes'e komşu konumda olması nedeniyle tarih boyunca hep önemli bir ticaret merkezi olduğunu söyledi. Yapılan söyleşi sonrasında Ortaylı'ya teşekkür plaketi ve çiçek takdim edilirken hatıra resmi çekildi.