2024 yaz tatili için MEB'den SON DAKİKA kararı! Tüm okullarda ve kademelerde uygulanacak

Milyonlarca öğrenci 3 aylık yaz tatili için geri sayıma devam ederken MEB'den 2024 yaz tatili için son dakika kararı açıklandı...
2024 yaz tatili için MEB'den SON DAKİKA kararı! Tüm okullarda ve kademelerde uygulanacak

2024 yaz tatili için MEB'den flaş karar! Tüm okullarda ve kademelerde uygulanacak - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından yeni kurulan hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak Yusuf Tekin görev almıştı. Bakan Tekin göreve gelir gelmez çok sayıda tartışmalı karara imza atmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Özellikle de açık liseye geçişin zorlaştırılması, sınıf tekrarı ve devamsızlıktan kalma kurallarının geri getirilmesi ve sınıf geçme için getirilen 70 baraj puanı şartı oldukça tartışılmış, çocukları sınava hazırlanan ailelerin büyük tepkisini çekmişti. Yaz tatiline sayılı günler kala MEB'den yeni yaz tatili kararı açıklandı...

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, 2024 YAZ TATİLİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Bu sene Ramazan Bayramı tatili ara tatile denk gelirken öğrenciler 9 günlük tatil yapacaklar. Cuma günü itibari ile okullarda son ders zili çalacak ve 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile 2. dönem ara tatili birlikte başlamış olacaklar. Tatil 6 Nisan Cumartesi günü itibari ile başlayacak ve 14 Nisan 2024 Pazar gününe kadar devam edecek. Öğrenciler 15 Nisan 2024 Pazartesi günü okula geri dönecekler ve yaz tatilini beklemeye başlayacaklar.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. Tüm kademelerde ve 81 ilde okullar 15 Haziran tarihinde kapatılacak ve Eylül ayına kadar öğrenciler 3 aylık yaz tatiline çıkacaklar. Tatilin ardından Eylül ayında 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayacak.