KORONAVİRÜS AŞISI OLANLARA TAZMİNAT ödemesi başladı! Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

Koronavirüs salgını hayatımızın son 2-3 yılını endişe ile geçirmemize neden oldu. Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgında aşılardan sonra virüs kontrol altına alındı. Aktarılan habere göre aşı olanlara tazminat ödemesi başladı.
KORONAVİRÜS AŞISI OLANLARA TAZMİNAT ödemesi başladı! Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

Konu ile ilgili Neue Osnabrücker Zeitung önemli bir haber aktardı. Buna göre Almanya’da koronavirüs aşısı olan ve bundan dolayı zarar gördüğü belirlenen 467 kişiye koronavirüs tazminat ödemesi başladı. Bunun üzerine başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

Bahsi geçen gazetenin aktardığı haberin kaynağı için 16 eyaletten aldığı resmi verilere dayandırdı. Almanya’da koronavirüs aşısının başladığı tarihten bu yana toplam da 11 bin 827 kişi aşının vücuduna zarar verdiği gerekçesi mahkemenin yolunu tuttu.

Aktarılan rakamlara göre ise şu anda halen 5 binden fazla kişinin başvurusu inceleme aşamasında.

ALMANYA ZARARI KABUL ETTİ

Başvuru yapanlardan 467 kişinin başvurusu Almanya hükümeti tarafından kabul edildi. Buna göre yaklaşık olarak 65 milyon kişinin en az bir doz aşı olduğu ortaya çıktı. Rakamsal olarak hesaplandığında bu oran yüzde 0,00072’ye denk geliyor. Kısacası hükümet aslında 138 bin 888 kişide bir aşılamanın zarar verdiğini kabul etti. Bu sebeple de başvuran 467 kişiye tazminat ödenmesine karar verildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Yaşanan bu gelişmelerden sonra başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Koronavirüs aşıları ile ilgili tazminat başvurularının ilgili makamlara yapılacağı aktarıldı. Aşının bünyesine zarar verdiğinden şüphelenen kişilerin ilk olarak aile hekimlerine başvurması gerekiyor. Bunun dışında hekimler aşıdan kaynaklı bir zarar görmüş kişilerin (şüphelenmesi halinde) durumunu Federal Aşılar ve Biotıbbi İlaçlar Enstitüsü’ne bildiriyor.

Bu durumdan sonra kişi tazminat almak için resmi olarak başvurabiliyor. Başvuru onaylanırsa, kişiye ödemeler yapılmıyor. Ancak bu durumun koronavirüs aşılarının yanı sıra grip ve tavsiye edilen diğer aşılar için yapıldığını da söylemek mümkün.