Dünya ayağa kalktı! O hastalıktan İLK ÖLÜM gerçekleşti

Geçtiğimiz yılda koronavirüs salgını ile mücadele eden dünya şimdi de Japonya’dan gelen haberle resmen sarsıldı! Aktarılan son habere göre Japonya Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamasında ülke içinde ilk defa o virüsten kaynaklı ölüm olduğunu duyurdu.
Dünya ayağa kalktı! O hastalıktan İLK ÖLÜM gerçekleşti

Konu ile ilgili açıklama devlet televizyonu olan NHK’dan geldi. Bakanlık, yaptığı açıklamasında maymun çiçeği virüsünden dolayı ilk ölümün gerçekleştiği ifade edildi. Hayatını kaybeden kişinin bağışıklık sisteminin zayıf olduğu da gelen bilgiler arasında.

30’LU YAŞLARINDAYDI

Maymun çiçeği virüsü sebebi ile hayatını kaybeden kişinin ortalama olarak 30’lu yaşlarında olduğu ve bağışıklık sisteminin zayıf olduğu ifade edildi. Kişinin Tokyo’nun kuzeybatısında bulunan Saitama eyaletinde yaşadığı ve bu ölümün kayıtlara geçen ilk maymun çiçeği virüsü kaynaklı ölüm olduğu da gelen bilgiler arasında.

ekran-goruntusu-2023-12-14-132221-min.png

TOPLAM DA 227 VAKA VAR

Ülkeden aktarılan son habere göre ülkede ilk vakanın 2022 Temmuz ayında görüldüğü belirtildi. Toplam da ise aralık ayının başına kadar 227 vaka kaydedildi. Gelen bu ölüm haberi ile maymun çiçeğinden ilk ölümün de gerçekleştiği açıklandı.

HASTALIĞIN ADI DEĞİŞMİŞTİ

İlk olarak duyurulduğunda herkes tarafından maymun çiçeği virüsü olarak adlandırılan bu hastalık için daha sonrada güncelleme kararı alınmıştı. DSÖ, hastalığın adının küçük düşürücü ve ırkçı olması sebebi ile daha sonra “Mpox” olarak güncellemişti. Kişilerde kendini farklı belirtilerle gösterebilen bu hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, kas ağrıları, üşüme, yorgunluk halinin yanı sıra ciltte suçiçeği gibi küçük su dolu kabarcıkların görülebileceği ifade ediliyor.