Yaşlandıkça kilo vermek zorlaşıyor neden mi? İşte yanıtı

Yaşlandıkça kilo vermek neden zorlaşır? Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma sonucunda göre açıklandı.
Yaşlandıkça kilo vermek zorlaşıyor neden mi? İşte yanıtı

Yaşlılık sebebiyle kilo vermek zorlaşır. Peki bunun sebebini hiç merak ettiniz mi? Yaş ilerledikçe hızlı kilo vermek için ne yapılması gerekir? İşte bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor.

Yaşlanmak birçok değişikliği beraberinde getirmektedir. Birçok insan bedensel sınırlama sorunu yaşayabilir. Bu durum hareket kabiliyetinde sınırlandırma , sıvı tutmada azalma ve kemik kütlesinde azalma gibi karşımıza çıkar. Genç yaşlarda kolayca yapılacak olan aktiviteler ve hareket halinde olma hali kilo vermeye yardımcı olur.

Fakat yaş aldıkça hareketlerde kısıtlama yaşanır. Bu da kilo vermeyi yavaşlatır. Peki yaşlandıkça kilo vermede yavaşlamanın diğer sebepleri nelerdir? İşte detaylar haberimizde.

YAŞLANDIKÇA KİLO VERMEK NEDEN ZORLAŞIR?

Yapılan araştırmalara göre yaşlanmanın kişinin kilo vermesini zorlaştırdığı ve kilosunu korumasının da zorlaştığı bir dönem olarak açıklanmıştır. Metabolizmanın yavaşlaması ve vücut kas kütlesinin azalması ile insanlar kilo vermekte zorlanmaktadırlar. Zaman geçtikçe ve yaş aldıkça kilo vermek yerine eğer sağlıklı beslenmeye dikkat edilmezse kilo bile alınabilir. Kilo vermek imkansız hale geliyor. 

Yaşlandıkça kilo verme hızının uzamasının sebebi öncelikle metabolizmanın zayıflamasıdır. Metabolizma yiyecek ve içeceklerin enerjiye dönüştürülmesi süreci olarak tanımlanmaktadır. Bu süre tüketilen yiyecek ve içeceklerde bulunan kalorileri oksijenle karıştırarak vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi üretmektedir.

Yavaş bir metabolizma ile daha az enerji yakılmaktadı. Bu da kilo vermeyi zorlaştırır. Yağ hücrelerinde depolanan fazla yağ kilo almaya bile sebep olabilir. Bu yüzden metabolizmanın hızlanması için düzenli beslenme ve spor gibi aktivitelerin yapılması şarttır. 

Harvard Medical School'da yayımlanan bir makalede 2021 tarihinde metabolizmanın yaşla ilişkisi araştırılmıştır. Bu araştırmada metabolizmanın genç yaşlarda zirve yaptığı ve yıllar geçtikçe de yavaşladığı ortaya çıkmıştır. Bu sebepledir ki yaşla birlite sağlıklı beslenmeye daha fazla önem verilmesi gerekmektedir.

65 yaşın üzerindeki kişilerin haftada en az 2,5 saat kadar orta düzeyde aerobil egzersiz yapmaları önerilmektedir. Dizde ve beldeki ağrıları gidererek aynı zamanda metabolizmayı hızlandıracaktır. 

Bu tarz sağlık haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler