Uzmanlar açıkladı! Hızlı kilo vermenin pratik yolları

Beslenme uzmanları hızlı kilo vermenin yollarını açıkladı. Bu tüyoları alışkanlık haline getirenler hızlı bir şekilde kilo veriyor.
Uzmanlar açıkladı! Hızlı kilo vermenin pratik yolları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok vatandaş fazla kilolardan kurtulmak için en hızlı nasıl kilo verileceğini araştırıyor. Peki hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün mü? Uzmanlar açıkladı. İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

Yaz aylarında fazla kilolardan ve yağlı görünümden kurtulmak isteyen vatandaşlar sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorlar. Bİzde Uşak Gündem olarak sizler için hızlı kilo vermenin yollarını araştırdık. İşte detaylar.

HIZLI KİLO VERMEK İÇİP İPUÇLARI

Protein alımını artırmalısınız. Bunun sebebi ise kilo kaybı olduğunda protein konusunda eksiklik yaşamamak olacaktır. Beslenme uzmanları tarafından açıklanan bilgilere göre proetin istekleri azaltarak, iştahı kapatmaktadır. Bu sebeple hızlı kilo vermenin en önemli maddelerinden biri budur. Öğününüze kümes hayvanları, et , karışık kuru yemiş gibi besinler ekleyin. 

Gün içinde yediğiniz ve içtiğiniz her şeye dikkat edin. Ne kadar kalorisi olduğunu ve bunu nasıl yakabileceğini düşünerek öğünlerini ye. Ayrıca yediğiniz tüm yiyeceklerin kalorilerini bir kenara not alın. Böylece kilo vermek için motivasyon sahibi olacak ve bir süre sonra bu durumu alışkanlık haline getireceksiniz. 

Bir yiyecekten ya hiç yememeyi tercih etmek ya da çok fazla yemeyi tercih etmenin çok yanlış olduğunu söyleyen beslenme uzmanları bu zihniyetten hemen vazgeçilmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü bu durum sağlığı aşırı kötüe etkilemektedir. Bu sebeple yemek istediğiniz ve kilo almanıza sebep olacak bir şeyden yalnızca bazı zamanlar tadımlık olarak yiyebilirsiniz. Fakat bunu alışkanlık haline getirmemek gerekmektedir. 

Yemeklerden hemen önce bir avuç yer fıstığı tüketin. Bu sizi tok tutacak ve yemekte aşırı yemenizi engelleyecektir. Ayrıca fıstık diğer kuru yemişlerden daha da fazla protein içermektedir. Bu tüyo da kilo vermenize yardımcı olacaktır. 

İlgili Haberler