Herkesin buzdolabında bulunan o ürün için uzmanlar uyardı! Bu süreyi geçtiyse acilen çöpe atın

Uzmanlar beslenmenin vücut sağlığına olan öneminin yanı sıra bazı ürünlerin tüketim ve saklama süreleriyle de ilgili uyarılarda bulunuyor. Bu çerçevede herkesin buzdolabında bulunan yumurtanın tüketim süresi ile ilgili olarak kritik bir açıklama geldi.
Herkesin buzdolabında bulunan o ürün için uzmanlar uyardı! Bu süreyi geçtiyse acilen çöpe atın

Herkesin buzdolabında bulunan o ürün için uzmanlar uyardı! Bu süreyi geçtiyse acilen çöpe atın - Beslenme şeklimiz vücut sağlığımız için oldukça önem taşıyor. Dengeli ve düzenli beslenmek üzere uzmanlar önerilerini sıralmaya devam ederken sağlığımız için bazı besinleri de sıklıkla tüketmemiz gerekiyor. Uzmanların beslenme rutuninize eklenmesi gereken en öneml besin olarak adlandırdığı yumurta için önemli bir uyarı geldi. 

Yumurtanın vücut sağlığı için yerinin önemi anlatılmaya devam ederken sağlıklı yaşam açısından gerekli olan vitaminleri taşıdığına dikkat çekiliyor. İçerisinde A, D, E ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamini önemli oranda içeren yumurta; protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olması ile biliniyor. Yumurta, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşırken bu besinin saklanma koşulu ve süresi de önem taşıyor.

YUMURTA SAKLAMA SÜRESİ VE ŞEKLİNE DİKKAT!

En önemli protein kaynaklarından biri olarak adlandırılan yumurtayı bozulmadan kaç gün süreyle buzdolabında saklayabileceğimize ilişkin uzmanlardan açıklama geldi. Sağlığımız için mutlaka bilmemiz gereken detayları açıklayan uzmanlar, yumurta hakkında da bir açıklamada bulundu. Yumurta, lezzeti ve sağladığı besin değerleriyle çağımızda en popüler gıdalardan biri olan kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Pek çok yemek tarifinde de kullanılan bir yardımcı bir gıda olan yumurtanın bir raf ömrü bulunuyor. Yumurtanın raf ömrü sınırlıdır ve doğru şekilde saklanmadığında ya da uzun süre tüketilmediğinde gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu konuda önemli uyarılara yer veren uzmanlar, yumurtayı satın alırken çatlak ya da kırık olup olmadığını, son tüketim tarihini kontrol etmenin önemli olduğunu belirtti. Yumurtaların bayat ya da  bozuk olup olmadığını anlamak için, tuzlu su deneyi yapılabiliyor. 

YUMURTA BUZDOLABINDA NE KADAR SÜREYLE SAKLANIR?

Taze yumurtaların buzdolabında bozulmadan yaklaşık beş hafta süreyle saklanabileceğini aktaran uzmanlar, haşlanmış yumurtaların kabuğunun soyulmadan önce tüketilmesi, bakterilerin ortaya çıkmasını engellediğini aktarıyor. Ancak, haşlanmış yumurtaların buzdolabındaki ömrü yedi gün kadar olduğuna vurgu yapan uzmanlar,  yumurtayı tüketmeden önce mutlaka gıda zehirlenmesi riskini ortadan kaldırmak gerektiğine dikkati çekiyor. Bu durumda pişmemiş bir yumurtanın buuzdolabında 5 hafta, pişmiş yumurtanın da 7 hafta kadar ömrü vardır.

İlgili Haberler