Uşak’tan bir Akrep nalan geçti

Bir zamanlar Uşak’ta yaşadığı ve liseyi ilimizde bitrdiği için bir çok kişinin Uşaklı sandığı ünlü hafif müzik sanatçısı ve oyunca Akrep Nalan yaşama veda etti.
Uşak’tan bir Akrep nalan geçti

“Akrep Nalan” olarak tanınan şarkıcı ve oyuncu Füsun Nalan Açın (67) Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evinde bakıcısı tarafından ölü olarak bulundu. Bir döneme damgasını vuran, Hayat Bilgisi dizinde Fidan Hoca karakteri ile hafızalarda yer edinen “Akrep Nalan” lakaplı Füsun Nalan Açın (67) Eskiçeşme Mahallesi’ndeki evinde ölü olarak bulundu. Bakıcısının Akrep Nalan’ı hareketsiz bir şekilde bulmasının ardından sağlık ekiplerine haber verdi.

Akrep Nalan'ın cenazesi evinden alındı

Akrep Nalan'ın 13 yıllık komşusu Özlem Orpak basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Nalan ablamın solunum yetmezliği sorunu vardı. Akciğerlerinde buzlanma vardı. Pazartesi günü hastaneye yatacaktı. Solunum cihazı falan alındı kendisine. Ben karşı komşusuyum. Bakıcısı sabah bana geldi, dedi ki ‘ablam iyi değil'. Ben de geldim, kalp masajı yaptım. Fakat geç kalınmış oldu, ambulansı çağırdım. Gelen doktorun söylediği de solunum yetmezliğinden dolayı vefat etmiştir. Biz 13 yıllık komşuyuz. Biz birbirini seven komşulardık.” dedi.

Acı haberi alan komşuları da eve geldi. Kimi komşuları gözyaşlarına hakim olamadı. Akrep Nalan'ın cenazesi, Bodrum Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi'nin aracıyla evinden alınarak Bodrum Belediyesi morguna götürüldü.

Öte yandan ünlü sanatçının köpeği Lucy ise olan biteni uzaktan izledi.

Akrep Nalan Uşak Ticaret Lisesi’ni bitirmişti

Akrep Nalan 26 Nisan 1954 tarihinde Vasfi ve Hasibe Açın'ın tek çocuğu olarak Ankara Yenimahalle'de dünyaya geldi. Eğitimine Ankara'da Bahçelievler Alparslan İlkokulu'nda başlayan Nalan, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 1972-1980 yılları arasında Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikası, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikası ve İnterfarma A.Ş.'de muhasebeci olarak çalıştı. Bu yıllarda Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmaları da yaptı ve Hamdi Ortadirek adlı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı.

Oynadığı at yarışında altılı tutturduğu atın adının "Akrep" olmasıyla birlikte o dönem gazete manşetlerinde Nalan Duman'ın lakabından esinlenerek "Akrep Nalan" olarak anıldı ve ilerleyen yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.

Çocukluğundan beri müziğe olan ilgisini profesyonel olarak ilk kez 1980 yılında Hakkı Çağdaş'ın desteği ile "Goldfinger" gece kulübünde sergilediği sahne ile gerçekleştirdi. Daha sonra Bodrum Efe Bar, Pirinç Otel, Ünlü Otel, Paradise gibi mekânlarda sahne alarak dinleyici kitlesini arttırdı. Ardından İstanbul'da Kulüp 12, Paella, Memos, Küfe gibi yerlerde sahne hayatına devam etti. Takip eden yıllarda Türkiye'nin her yerinde şarkı söyledi.

(AYŞEGÜL ÇAMLI / HABER)

İlgili Haberler