Uşak Valiliğinden uyarı! 5 gün sürecek sıcak hava dalgası geliyor

Uşaklılara Valilikten uyarı geldi. 5 gün sürecek olan sıcak hava dalgasına dikkat.
Uşak Valiliğinden uyarı! 5 gün sürecek sıcak hava dalgası geliyor

Uşak Valiliğinden yazılı uyarı geldi. Bugün başlayan sıcak hava dalgası tam 5 gün sürecek. Yani 11 Temmuz Salı günü başlayan sıcak hava dalgası 16 Temmuz Pazar gününe kadar Uşak'ı etkisi altına alacak. Bu günlerde Uşak'ta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzeri çıkacak 5/10 derece artacak. Vaililik tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların dikkat etmeleri gerektiği ve bazı saat aralığında dışarı çıkılmaması konusunda uyarı yapıldı.

UŞAK VALİLİĞİ UYARDI

Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkmayı tercih etmemeleri gerektiği fakat zorunluluk hali varsa bu saatlerde dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde; 

"Hava Sıcaklıkları Artarak Mevsim Normalleri Üzerine Çıkacak!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı gününden itibaren bölgemizin (Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak) sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor.
Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Başlangıç: 11.07.2023 - 12.00

Bitiş:16.07.2023-21.00" olarak ifade edilmiştir.

O SAAT ARALIĞINA DİKKAT!

Valilik özellikle 11 ile 16 saatleri arasına dikkat çekti. Sıcaklıkların en çok hissedildiği bu saat aralığından vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istenmiştir. 

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada belirtildiği gibi bu sıcak hava dalgası tam 5 gün kadar sürecek. 11 Temmuz Salı günü başlayan bu sıcaklar 16 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek. Bu günlerde  vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istenmiştir.

Uşak ile ilgili güncel haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından taikp ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.
 

İlgili Haberler