OEDAŞ Uşak'ta plansız elektrik kesintilerini yüzde 25 azaltmayı hedefliyor

Uşak'ın elektrik dağıtım hizmetlerini üstlenen OEDAŞ alt yapı çalışmalarını güçlendirerek plansız elektrik kesintilerini azaltmayı hedefliyor.
OEDAŞ Uşak'ta plansız elektrik kesintilerini yüzde 25 azaltmayı hedefliyor

OEDAŞ Uşak'ta plansız elektrik kesintilerini yüzde 25 azaltmayı hedefliyor - Uşak'ta elektrik dağıtım hizmetlerini sağlayan OEDAŞ hizmet kalitesini her geçen gün biraz daha arttırmak için alt yapı çalışmalarına hız verdi. 

Alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını açıklayan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Bu çalışmalarımız neticesinde plansız elektrik kesintilerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azalttık. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu oranı yüzde 25’e çıkarmak" diyerek hedeflerini duyurdu. Çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Uşak'ta elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

UŞAK'TA ALT YAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI 

Uşak'ta plansız elektrik kesintilerini önlemek amacı ile çalışmalara hız veren OEDAŞ alt yapı onarım çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyor. Konu hakkında açıklama yapan  yaptıklarını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızda her yıl çıtayı biraz daha yukarı koyuyoruz.

Öyle ki 2022 yılının ilk yarısında 7.38 km elektrik dağıtım hattının bakımını yapmışken, bu yılın aynı döneminde yüzde 113’lük artışla 15 bin 750 km elektrik dağıtım hattının bakımını tamamladık. Bunun 8 bin 49 km’lik kısmını alçak gerilim, 7 bin 701 km’lik kısmını ise yüksek gerilim havai hatları oluşturuyor. Bununla birlikte beş ilimizde toplam 3 bin 236 adet alçak gerilim dağıtım trafosu, 12 bin 76 adet saha dağıtım kutusu ve 28 bin 180 adet aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştirdik" diyerek çalışmaları sürdürdükleri ifade etti. 

İlgili Haberler