Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Arif Işık’tan müjde

Sosyal medya sayfasından bir duyuru yapan Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Arif Işık, tüm Türkiye ve Uşak’ta Cumartesi günleri Pazar kurulmasına izin çıktığını duyurdu.
Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Arif Işık’tan müjde

Uşak Manavlar ve Pazarcılar esnaf odası sosyal medya sayfasından çektiği bir videoyu az önce yayınlayan Işık, tam kapanma sürecinde Cumartesi günleri saat, 10.00 ile 17.00 arası Pazar kurulacağını belirtti.

Işık, “Pandemiden dolayı tam kapanma uygulamasına gidince pazarcı esnafımız çok mağduriyet yaşamıştı. Esnafımızın yanı sıra üretim bölgelerindeki üreticilerimiz ve halkımız da çok mağdur olmuştu.

Federasyon ve Konfederasyon başkanlarımızın girişimi sonucu İç İşleri Bakanlığından bizlere müjdeli bir haber geldi. Sadece Cumartesi günü olmak kaydı ile Türkiye ve Uşak genelinde tüm Pazar yerleri saat; 10.00 ile 17.00 arasında açık olacaktır. Böylelikle üreticiler mağdur olmaktan ve pazarlayamadıkları ürünlerini çöpe atmaktan kurtuldu.

Bu paylaştıklarım, bize gelen ilk bilgilerdi. Akşamüzeri İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili bir genelgenin yayınlanmasını bekliyoruz. Ne şekilde bir çalışma yapılacağı, tezgâhların nasıl açılacağı gibi konular da genelgenin yayınlanması ile netleşecektir.

Bize verilen bu fırsatı pazarcı esnafı olarak iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünmekteyim. Cumartesi günü saat 10.00 - 17.00 kurulacak pazarlarda maske mesafe ve hijyen kurallarına esnafımız ve halkımız olarak çok dikkat etmeliyiz.

Bu konuda sesimizi duyup mağduriyetimizin giderilmesine öncülük eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.

İlgili Haberler