Hemşerileri onu ‘uzaylı’ sanıp çok korktu

Mayıs ayının ilk günlerinde Karahallı semalarında uçan nesneyi görenler oldukça şaşkındı. Uzaktan görenler; bu uçan nedir? paraşüt mü, motor mu diye tahminde bulunuyordu. Uçuş görüntülerini sosyal medyada görünce bu konuda bir araştırma yapmayı ve uçan adama ulaşmaya çalıştım. Kendisine ulaştığım paramotor pilotu Emin Karataş bu konuda şunları anlattı.
Hemşerileri onu ‘uzaylı’ sanıp çok korktu

EMİN KARATAŞ ANLATIYOR

“1984 Karahallı- Boğaz Mahallesi doğumluyum.  Baba adım Yaşar, ana adım Emine’dir. 6 yaşındayken ailecek İstanbul’’a taşındık. Babam Karahallı’da dokumacılık yapıyordu. İstanbul’a gelince bir süre ticaretle uğraştı daha sonra mobilya imalatı işine başladı. Halen babamla birlikte İstanbul- GAMAS sitesinde “YAŞAR KOLTUK”  isimli atölyemizde mobilya imalatı yapmaktayız. Annem Karahallı’nın ünlü ciğercisi Arif Usta’nın kızıdır. İlk, orta ve lise tahsilimi İstanbul’da yaptım.  Evli ve iki çocuk babasıyım.”

NASIL UÇTUM?

“Askerliğimi Kayseri Hava İndirme Komando Tugayı’nda yaptım. Görevim serbest paraşütçüydü. Uçaktan atlama ve paraşütle uçma konularında eğitim aldım. Uçmayı çok seviyordum. Askerlik dönüşünde “Neden havada daha uzun kalmayayım, neden uçmayayım” diye düşünerek bu konuda profesyonel olmaya karar verdim. 2015 yılında Sakarya- Serdivan’daki THK okulunda yamaç paraşütü eğitimine başladım. Eğitimin ardından P2 pilot lisansımı aldıktan sonra İstanbul sahillerinde yelken uçuşu yapmaya başladım. Bir süre bu bana yetmez oldu. Daha yükseğe uçmalı ve havada daha uzun süre kalmalıydım. Bir paramotor satın alarak uçuşlara başladım. Motorla yerden yükseliyor bir süre havada kaldıktan sonra paraşütle yere iniş yapıyordum. İlk hayalimi gerçekleştirmiştim. İstanbul, Fethiye, Tekirdağ gibi yerlerde uçuşlar yaptım.”

KARAHALLI SEMALARINDAYIM

 “Yeni hedefim Karahallı semalarında uçarak bu işi ilk defa yapan ben olmalıydım. Her pilotun kendi memleketi üzerinde uçmak arzusu vardır. Onu da bu dönemde gerçekleştirdim. Nisan ayı sonunda Karahallı’ya geldim. Kaymakamlıktan uçuş izni alarak memleketimin semalarında uçuş gerçekleştirdim. Halkımızdan büyük ilgi gördüğünü öğrendim. Kimi “Uzaylı uçuyor”, kimisi “Bu uçan casus”, kimisi “kim bu deli” derken kadınlarımızın “ Ay ana! kimiki  bu uçan” dediklerini öğrendim.  Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Gençlere tavsiye ederim” dedi.

(HABER- RÖPORTAJ : MEHMET ÇOLAK/KARAHALLI)

İlgili Haberler