Cinsel istismara uğrayan ve darp edilen küçük P için UCİM devrede

Annesinin sevgilisi tarafından, nitelikli istismar, kasten öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarına maruz kaldığı iddiası ile açılan küçük P. nin davası yarın Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Cinsel istismara uğrayan ve darp edilen küçük P için UCİM devrede

Saat 11.00 de başlayacak olan duruşmaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) de Genel Başkan Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan’ın da müdahil olarak katılmak için mahkemeye başvuru yapacağı öğrenildi.

UCİM tarafından tüm Uşak halkı, duruşmaya davet edilerek çocuk istismarına karşı sessiz kalınmaması istendi.

İzmir’in Menderes İlçesinde öğretmen olarak çalışırken okul müdürünün 6 çocuğa cinsel istismara uğradığını ortaya çıkaran Saadet Özkan, daha sonra “Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM)” kurmuştu.

Y.E.’ NİN 60 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

C.T. (26) eşinden boşanarak 2 yaşındaki oğlu P. ile annesinin yanına yerleşti. İzmir’de ikamet ederken sosyal medyadan tanıştığı Uşaklı Y.E. (33) nin vaatlerine kanarak oğlu ile Uşak’a taşındı.

C. T., oğlu P.T.'yi (2) de alarak Y.E. nin Uşak'taki evine yerleşerek birlikte yaşamaya başladı. Yaklaşık 1 ay kadar sonra küçük oğlunu yerde baygın yatarken bulan C.T. talihsiz çocuğu hastaneye götürdü.

Burada küçük P.T. nin nitelikli cinsel istismara ve darp edildiği tespit edilince, Y.E. tutuklanarak cezaevine kondu. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Y. E. hakkında, savcılık tarafından; 'nitelikli cinsel istismar', 'öldürmeye teşebbüs ve eziyet' suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen bir iddianame hazırlandı.

Ayrıca, iddianamede anne C. T. hakkında da 'suçu bildirmeme' suçlamasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ /HABER)

İlgili Haberler