Çankaya Keçiören Esenyurt Bağcılar Küçükçekmece Yenimahalle! Tapu sahipleri 3945 TL yatırmayana PARA CEZASI var

Milyonlarca kişiye son dakika uyarısı geldi!!! 30 Kasım'a kadar ödemeyenlere para cezası kesilecek...
Çankaya Keçiören Esenyurt Bağcılar Küçükçekmece Yenimahalle! Tapu sahipleri 3945 TL yatırmayana PARA CEZASI var

Çankaya Keçiören Esenyurt Bağcılar Küçükçekmece Yenimahalle! Tapu sahipleri 3945 TL yatırmayana PARA CEZASI var - Milyonlarca tapu sahibine kötü haber verildi. 30 Kasım 2023 tarihine kadar ödeme yapmayanlara rekor para cezası kesilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile 14 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan kararlar kapsamında gecikme cezalarına rekor oranda zam yapılırken emlak vergisi, MTV gibi vergi borçları da bu kapsama alındı. 2023 yılının Mayıs ayında son ödemesi dolan emlak vergisi 1. taksit tutarı ile 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek olan emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi geçirenler yanacak!!!

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Emlak vergisinde ödemeler her sene olduğu gibi bu sene de Mart ayında başlarken 31 Mayıs 2023 tarihi itibari ile sona ermişti. Taksitli ödeme yapmayı tercih eden kişileri için ise emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi başladı. Emlak vergisinde ilk taksit tutarını 3 bin 945 TL olarak yapan kişiler aynı rakamı 30 Kasım'a kadar ikinci taksit olarak bir daha ödeyecekler. Mayıs ayı sonuna kadar ödenen rakamın aynısı 2. taksit ödemesi olarak 30 Kasım tarihine kadar yatırılacak.

teblig.jpg

EMLAK VERGİSİ GECİKME CEZASI NE KADAR, EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR?

Emlak vergisine uygulanan ceza Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile arttırılırken emlak vergisi borcu olan taşınmazın satışına ve tapu devrine izin verilmemektedir. Tapuda işlem yapmak isteyen kişilerden emlak vergisi borcu yoktur yazısı istenmekte olup, bu yazıyı ibraz etmeden tapu kütüğünde işlem yapılmaz.

Bu nedenle söz konusu borcu yüksek faiz yüküyle ödemek istemeyen kişilerin düzenli ödeme yapmaları çok önemlidir. Yine bazı belediyelerde emlak vergisi borcundan dolayı haciz ya da arabaya haciz kararları da verilebilmektedir. Böyle bir yasal hak bulunmakla beraber belediyeler genelde bu yöntemi sıklıkla tercih etmemektedir.