Sağlık Bakanlığı mülakatsız KPSS’siz 8 BİN İŞÇİ alımı yapacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımları iş arayanlar tarafından sıkça araştırılıyor. Aktarılan son habere göre Sağlık Bakanlığı KPSS şartsız 8 bin personel alımı yapacak. Başvuruların geçen gün tamamladığı alımlarda mülakat yapılmayacağı ifade edildi.
Sağlık Bakanlığı mülakatsız KPSS’siz 8 BİN İŞÇİ alımı yapacak!

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı yapacak. Alımların kura çekimi ile yapılacak. İŞKUR üzerinden başvurular 23 – 27 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuruda bulunanlar sonuçların nasıl açıklanacağını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi kurası ne zaman yapılacak?

BAŞVURULAR TAMAMLANDI

Bakanlık, geçtiğimiz hafta İŞKUR üzerinden personel alım başvurularını aldı. İŞKUR üzerinden yapılacak personel alımında başvuruda bulunan adaylar arasından kura çekimi yapılacak. 23 – 27 Şubat 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Bakan Koca bugün 8 bin işçi alımına ve kuraya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bildiğiniz gibi ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecek. Hayırlı olsun diyorum.

Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız"

İlginizi çekebilecek diğer personel alım haberleri:

Kura çekiminin mart ayı içerisinde yapılacağı ve çekimlerin toplam da 2 gün süreceği ifade edildi. Kura çekim tarihinin 18 – 19 Mart 2024 olduğu öğrenildi.