Sabah kırmızı alarm verildi herkes diken üstünde bekliyor! Uşak, Manisa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah pek çok il için peş peşe uyarıda bulundu. Son haberin detaylarına göre vatandaşların güncel hava durumu karşısında dikkatli olması gerektiği ifade edildi. Özellikle Uşak, Manisa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir dikkat!
Sabah kırmızı alarm verildi herkes diken üstünde bekliyor! Uşak, Manisa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir

Meteoroloji, günlük olarak tüm Türkiye2nin hava durum tahminlerini il il aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda MGM, özellikle pek çok ili yaşanabilecek sis ve pus hadisesine karşı uyardı. Çanakkale Balıkesir bölgesinde etkili olması beklenen sağanak yağış karşısında da vatandaşların tedbirini alması gerektiği aktarıldı.

RESMİ OLARAK DUYURULDU

Konuya ilişkin MGM, yaptığı açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Ülkemizin güney ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Balıkesir’in batı ilçeleri ile Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

ekran-goruntusu-2024-02-24-094958-min.png

ÇIĞ TEHLİKESİ DUYURULDU

Vatandaşları ek olarak çığ tehlikesine karşı da uyaran Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu açıklandı. Bu sebeple vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğinin altı çizildi.

Diğer yaşam haberlerinden bazıları:

Hava sıcaklıkları için yapılan uyarıda sıcaklıkların özellikle kuzey, iç ve vatı kesimlerinde artış göstereceği ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinden etkili olacağı belirtildi. Bunun yanı sıra belirtilen illerde sis ve pus hadisesinin gece ve sabah saatlerinde etkili olacağının altı çizildi.