81 il için beklenen açıklama geldi! O ilde yaşayan herkes tedbirini alsın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 81 il için beklenen açıklamayı yaptı. Aktarılan son habere göre 81 il için beklenen o açıklama yapıldı. O illerde yaşayan vatandaşların tedbirini alması gerektiği ifade edilirken, gece boyu havanın nasıl olacağı da belli oldu!
81 il için beklenen açıklama geldi! O ilde yaşayan herkes tedbirini alsın

Konuya ilişkin açıklamayı Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi web sitesi üzerinden yaptı. Aktarılan son haberin detaylarına göre bazı il ve ilçelerde gece boyunca sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Bunun yanı sıra sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde de buzlanma ile don olayının olabileceğinin altı çizildi.

KUZEY, İÇ VE BATI KESİMLERE DİKKAT

Vatandaşların yaşanabilecek olaylara karşı tedbirini alması gerektiği ifade edilirken, hava sıcaklıklarının artış göstereceği ve özellikle kuzey, iç ve batı kesimlerde de mevsim normallerinin üzerinde bir havanın görüleceği belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-02-23-203850-min.png

GECE VE SABAH SAATLERİNE KARŞI AMAN DİKKAT

MGM, hava durumu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemizin güney ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir’in batı ilçeleri ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde sis ve yer yer sis bekleniyor”

İlginizi çekebilecek diğer yaşam haberleri:

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI GELDİ

Yapılan açıklamanın yanı sıra vatandaşlara çığ tehlikesi konusunda da uyarı yapıldı. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Bu sebeple vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin de altı çizildi.