Naci Görür yine bildi tam olur dediği yerde deprem oldu! Türkiye diken üstünde

Kahramanmaraş bölgesini uyaran ve depremi aylar öncesinden doğru bilen Naci Görür'ün uyarmış olduğu bölgede yine deprem yaşandı. Yaşanan deprem sonrası tüm Türkiye diken üstünde kaldı!
Naci Görür yine bildi tam olur dediği yerde deprem oldu! Türkiye diken üstünde

Naci Görür yine bildi tam olur dediği yerde deprem oldu! Türkiye diken üstünde - Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan Türkiye 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 büyük depremle sarsılmış ve 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Deprem öncesi sık sık bölgeyi uyaran ve bu bölgede yıkıcı deprem uyarısı yapan Prof. Naci Görür yaşanan depremin ardından adını bir kere daha tüm Türkiye'ye duyurmuş, konusunda uzman olduğunu kanıtlamıştı. Son dönemde sık sık Bursa, İstanbul ve Marmara Bölgesi'ne dikkat çeken Naci Görür'ün söylediği bölgede deprem oldu.

AFAD SON DAKİKA DEPREM HABERİ! BURSA'DA DEPREM Mİ OLDU?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bursa'nın Gemlik ilçesinde saat 15.14'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 10,86 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem İstanbul ve Yalova şehirlerinden de hissedildi.

afad-depremi.jpg

İSTANBUL'DA BÜYÜK DEPREM OLUR MU, BEKLENEN MARMARA DEPREMİ NEREDE, KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

Dün İstanbul depremi hakkında açıklamada bulunan Naci Görür "Yani Kuzey Anadolu fayı her nerede bir deprem oluşturmuşsa oranın batısı bir sonraki deprem için hedef haline gelmiştir. Nitekim 1939’dan 2023’e kadar giden deprem zinciri hep doğudan batıya olagelmiştir. Bunlar çok basit. Doğa karmaşık olsa bile, insanı çok da aldatmayan tekerrür eden olaylar meydana geliyor. Bunun dışında yapılan hesapları kitapları söylemeyeyim, zaten Osmanlı tarihi var Bizans tarihi var, tarihi depremleri biliyoruz. Özetle, İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır." diyerek 7 şiddetinde deprem beklediğini açıklamıştı.

Bursa depremi içinde konuşan Naci Görür "1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir." diyerek Gemlik'e işaret etmişti.

NOT: Bu bilgiler Naci Görür'ün açıklamasından derlenmiş olup, depremi bugünün teknolojisi ile doğru tahmin etmek mümkün değildir.