Peygamber Efendimiz sahurda ne yerdi? Gün boyu tok tuttuğu ortaya çıktı!

Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi çattı! Oruç tutacak olan milyonlarca kişi Peygamber Efendimizin nasıl oruç tuttuğunu ve sahurda ne yediğini araştırmaya başladı. Peygamber Efendimiz sahurda ne yerdi? O besinler gün boyu tok tutuyor!
Peygamber Efendimiz sahurda ne yerdi? Gün boyu tok tuttuğu ortaya çıktı!

Oruç zamanının yaklaşması ile birlikte Peygamber Efendimizin sahurda ne yediği ve nasıl beslendiği merak konusu oldu. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olanlar için ilk oruç Pazartesi günü tutulacak. Pazar gecesini Pazartesi gününe başlayacak vakitte ilk sahur yapılacak, 11 Mart Pazartesi ilk oruçlar açılacak.

On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan için araştırmalar hız kazandı. Peygamber Efendimiz sahurda ne yerdi? Nasıl beslenirdi?

Ramazan ayında tutulan oruçlar, saatlerin uzun sürmesi sebebi ile vücudu biraz zorlayabiliyor. Bu sebeple vatandaşlar Peygamber Efendimizin sahurda nasıl beslendiğini merak ediyor. Oruç tutarken sahurda yenilmesi gereken yiyeceklere ilişkin merak edilenler haberimizde

PEYGAMBER EFENDİMİZ SAHURDA NE YERDİ?

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) sahur ve iftar zamanında genel olarak hurma tüketirdi. Bunun yanı sıra su ve süt içerdi. Sahur zamanında 3 hurma ve 1 bardak sütün doyurucu olduğu ve gün içerisinde oruç tutmayı kolaylaştırdığı ifade edilmektedir.

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER

Uzmanlar her yıl Ramazan ayında oruç tutacaklara bir takım önemli bilgiler söylüyor. Oruç tutarda sahurda susatacak tuzlu ve hamur işi gıdalardan uzak durulması gerektiği ifade ediliyor. Süt ve su gibi gıdalar susuzluğu azaltabileceği gibi meyve ve salata türü ile beslenmek uzun süre tok tutmayı sağlayabilir.

Sahur için dilerseniz tam tahıllı ekmek ile tost yapabilir, bol salata tüketebilirsiniz. Haşlanmış yumurta ve haşlanmış patates de uzun süre tok tutmaya yardımcı olan besinler arasında bulunmaktadır.