Ramazan boyunca ekmeğe SON DAKİKA İNDİRİM kararı açıklandı! 210 gr ekmek fiyatı 1 TL oldu

Ramazan ayı yaklaşırken pide fiyatları 2024 rakamları cep yakmıştı. Ekmeğe zam tepkileri çığ gibi büyürken beklenen indirim müjdesi son dakika duyuruldu...
Ramazan boyunca ekmeğe SON DAKİKA İNDİRİM kararı açıklandı! 210 gr ekmek fiyatı 1 TL oldu

Ramazan boyunca ekmeğe SON DAKİKA İNDİRİM kararı açıklandı! 210 gr ekmek fiyatı 1 TL oldu - Zam furyası çığrından çıkarken vatandaş iğneden ipliğe gelen zamların şokunu üzerinden atamadan Ramazan zamları başlamıştı. İğneden ipliğe pek çok gıda ürününe zam haberleri peş peşe gelirken pide fiyatları da şok etkisi yaratmıştı.

Pek çok ilde Ramazan pidesi için 25 TL - 20 TL aralığı ilan edilirken zamlı Ramazan Pidesi fiyatı 2024 yılında cep yakmıştı. Halk ekmek büfeleri bulunan belediyeler ucuz pide satacaklarını ilan ederken Ankara ve İstanbul'da halk ekmek pide fiyatı 10 TL olarak ilan edilmişti. Ramazan ayına özel bir indirim müjdesi de Mersin'den geldi. Tarsus Belediyesi Ramazan'a özel fiyat tarifesi açıkladı.

MERSİN TARSUS BELEDİYESİ EKMEĞİ 1 TL YAPTI!

Mersin genelinde yapılan zammın ardından ekmek fiyatları 9 TL'ye yükselirken, Tarsus Belediyesi, bünyesindeki ekmek fabrikalarında üretilen 210 gram ekmeği 4,5 TL'den satışa sunarak, vatandaşlara destek oluyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ekmeğin temel bir gıda maddesi olduğunu belirterek, vatandaşların bu temel ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

tarsus-ekmek.jpg

İkinci ekmek fabrikasının açılmasıyla aylık üretim kapasitesinin 2 milyon çıkarıldığını ifade eden Bozdoğan,"Sosyal belediyeciliğin gereğini yaptık. Halkımızın ekmeğe ulaşımını kolaylaştırmak için ikinci ekmek fabrikamızı açtık. Artan zamlara rağmen ekmeği 4,5 TL'den halkımıza ulaştırıyoruz. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yılda ramazanda ekmek 1 TL'den satılacak. Satışlar Ramazan Bayramı'nın 3. gününe kadar sürecek. Ekonomik şartlar ne olursa olsun, vatandaşlarımızın sofralarına ekmek koymak bizim önceliğimizdir. Bu nedenle, ekonomik zorluklara rağmen uygun fiyatlı ekmeği vatandaşlarımızın sofralarına sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Belediyenin almış olduğu kararın ardından CİMER'e şikayet edildiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı ise tüm şikayetlere rağmen kararlarından dönüş yapmayacaklarını belirtti. Ramazan ayında Tarsus Belediyesi tarafından tüm halk ekmek bayilerinde 210 gr'lık halk ekmek 4,50 TL yerine 1 TL'den satılacak.