2024 ilk sahur ne zaman? İlk sahur hangi gün, ne zaman başlıyor?

Müslüman alemi için en önemli zamanların başında gelen Ramazan ayına çok az bir zaman kaldı. Ramazan ayını oruç tutarak geçirmek isteyenler 2024 ilk sahur ne zaman? İlk sahur hangi gün, ne zaman başlıyor? sorusuna yanıt aramaya başladı.
2024 ilk sahur ne zaman? İlk sahur hangi gün, ne zaman başlıyor?

Ramazan orucunun başlamasına artık çok az bir zaman kaldı. Bereketin, bolluğun simgesi olan Ramazan ayında oruç tutarak ibadet etmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın takvimi yayımlandı. Buna göre Ramazan ayı bu yıl mart ayına denk gelecek. Peki, Ramazan ilk sahur ne zaman? İlk oruç hangi gün tutulacak?

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan ayının ne zaman başlayacağı belli oldu. Diyanet İşleri’nin takvimine göre Ramazan ayı 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak. Buna göre orucun tutulacağı ilk gün de 11 Mart Pazartesi günü olacak.

İLK SAHUR NE ZAMAN?

11 Mart Pazartesi günü Ramazan ayı için oruç tutulmaya başlanacak. Bu sebeple ilk sahura da 10 Mart Pazar’ı 11 Mart Pazartesi gününe bağlayan gece kalkılacak.

İlk teravih namazı da 10 Mart 2024 Pazar akşamı kılınacak.

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ BELLİ OLDU

Ramazan ayını imsakiye üzerinden takip etmek isteyenler içi il il Ramazan imsakiyesi Diyanet İşleri’nin resmi web sitesi üzerinden paylaşıldı. Burada vatandaşlar siteye giriş yaparak güncel Ramazan imsakiyesine ulaşabilecek.

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

2024 Ramazan Ayı takvimine göre 11 Mart Pazartesi Ramazan ayı başlayacak. 5 Nisan Cuma günü de Kadir Gecesi eda edilecek. Ramazan Bayramı öncesi arefe günü 9 Nisan 2024 Salı gününe denk gelirken, Ramazan Bayramı da 10 – 11 – 12 Nisan tarihlerinde eda edilecek.