Petek temizliği nasıl yapılır? Hangi aralıklarla yapılmalıdır?

Petek temizliğinin nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Petek temizliği hangi aralıklarla yapılır?
Petek temizliği nasıl yapılır? Hangi aralıklarla yapılmalıdır?

Petek temizliği nasıl yapılır? Hangi aralıklarla yapılmalıdır?: Petek temizliğini evde kendiniz de yapabilirsiniz. Doğalgaz kullanan herkesin belirli aralıklar ile petek temizliği yapması enerji tasarruf sağlarken sizinde evinizde çok daha iyi ısınmanızı sağlayacaktır. Petek temizleme yöntemi oldukça kolaydır. Evde kediniz de kolay bir şeklide yapabilirsiniz. Peki petek temizliği nasıl yapılır? Hangi sıklıklar ile yapılır? 

Evinde doğalgazı olan vatandaşlar petek temizliğinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Petek temizlemenin ısınma açısından ve enerji tüketimi açısından oldukça önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu sebeple petek temizliği belirli aralıklar ile yapılmalıdır. Bu işlemi kolayca kendiniz de yapabilirsiniz. Kalorifer peteği ısınmayı sağlayan kolay yöntemlerden biridir. Bu sebeple sıklıkla kirlenir ve ısıyı çok fazla odaya veremez. Bazı aralıklar ile temizlenmesi ise bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Bakımı yapılan kalorifer peteğinden çok daha fazla yararlanılmakta ve enerji verimliliği sağlamaktadır. Bu sebeplerden dolayı peteklerin sıklıkla temizlenmesi ve bakımının yapılması gerekmektedir. İşte kalorifer peteğinin temizlenmesi için gerekli adımlar..

PETEĞİN TEMİZLENMESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Elektrikli süpürge

Havlu

Yüzey temizleyici

Tornavida

Bulaşık süngeri

Çamaşır suyu

Kova

PETEK TEMİZLİĞİNDE İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR

İlk olarak kaloriferi kapatın. Daha sonra kalorifer kapağını çıkarın. Kaloriferin altına örtü serin ki buradan dökülen pis su veya maddeler evinizi kirletmesin. Daha sonra petek aralarını elektrikli süpürge ile iyice çekin. Peteğın dar aralıklarına bir sopaya bez geçirerek temizlemeniz çok daha kolay olacaktır. Bulaşık süngeri ve çamaşır suyu ile peteğin içini dışını iyice temizlediğinzden emin olun. Peteğin içerisinde bulunun pis suyu kovaya akıtın. Bu işlemi bitirdikten sonra peteğin kapağını sıkıca kapatın. Bu kadar kolay bir şeklide temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Peteklerin sıklıkla temizlenmesi enerji verimlili açısından önemli olduğu gibi odanızın da kolayca ısınması için oldukça önemlidir. Ayda bir kez ya da en azından 2 ayda bir kez bu işlemleri tekrarlanamanız sizin yararınıza olacaktır. 

İlgili Haberler