Montları botları hemen geri çıkartın! Kış SERT geri dönüyor ACİL ALARM Uşak İstanbul Ankara Manisa Kütahya

Kış mevsiminin yerini yavaş yavaş baharın alması ve sıcaklıkların artması vatandaşları erkenden yaz moduna soktu. ancak bu sabah resmen acil alarm verildi! Montlarınızı botlarınızı geri çıkartın. Kış çok sert geri geliyor!
Montları botları hemen geri çıkartın! Kış SERT geri dönüyor ACİL ALARM Uşak İstanbul Ankara Manisa Kütahya

Meteoroloji’nin sabah erken saatlerde aktardığı son habere göre soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor. Bugün yurt genelinde kapalı bir havanın hakim olması beklenirken, pek çok ilde parçalı bulutlu bir hava görülecek. Sıcaklıkların düşmesi bazı illerde de yağışı getirmesi bekleniyor.

YAĞIŞLAR GERİ GELİYOR

Meteoroloji, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, yağışların görülebileceği illere ilişkin şunları söylüyor:

“Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın batı, Mersin'in doğu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

ekran-goruntusu-2024-03-03-090213-min.png

ÇIĞ UYARISI YAPILDI

Resmi kurum, 3 Mart hava durum tahmini açıklamasında çığ uyarısını da yapmayı ihmal etmedi. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Bu sebeple vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisine ilişkin de Meteoroloji uyarılarını sıraladı. Sıcaklıkların iç kesimlerde 2-4 derece kadar düşeceğini ancak yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde bir sıcaklık görülebileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra rüzgarın da genel olarak güneyli yönlerden eseceğinin altı çizildi.