Kozan Polatlı Nazilli Akhisar Manavgat Fethiye bunlar değil! İşte Türkiye'nin 82. ili olacak o ilçe TBMM duyurdu

Türkiye haritası için 100 il ve 1000 ilçe sloganı ile değişiklik beklenirken TÜİK il olması beklenen 24 ilçe listesi paylaşmıştı. TBMM kanun teklifi verdi 82. il için o ilçe önerildi...
Kozan Polatlı Nazilli Akhisar Manavgat Fethiye bunlar değil! İşte Türkiye'nin 82. ili olacak o ilçe TBMM duyurdu

Kozan Polatlı Nazilli Akhisar Manavgat Fethiye bunlar değil! İşte Türkiye'nin 82. ili olacak o ilçe TBMM duyurdu - Bursa Milletvekili Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU tarafından meclise sunulan İnegöl Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi büyük yankı uyandırdı.

Kanun teklifi TBMM'ye sunulurken kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin 82. ili rakiplerini geride bırakan İnegöl olacak. Teklif önce komisyona gelecek. Ardından meclis gündemine alınarak oylanacak ve milletvekillerinden çoğunluk onayı alması gerekecek.

İNEGÖL ADIYLA YENİ BİR İL KURULMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- (1) Bursa iline bağlı înegöl ilçe Merkezi merkez olmak ve ekli (1) sayılı listede adlan yazılı ilçeler bağlanmak üzere înegÖl adıyla bir il kurulmuştur.

GEÇİCİ MADDE 1- (I) Bu Kanunla kurulan ilde merkezi idare tarafından oluşturulacak il teşkilatıyla ilgili her türlü teşkilat ve atama işlemleri bu Kanunun yürürlüğe girişinden itibaren altmış (60) gün içinde tamamlanır.

GEÇİCİ MADDE 2- (1) Bu Kanunun yürürlük tarihinde itibaren İnegöl Belediyesinin İl Belediyesine dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar doksan (90) gün içinde tamamlanır.

GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu Kanunla kurulan İnegöl İlinin il genel meclisi, merkez ilçe ile bu İl'e bağlanan ilçelerde Kanunun yürürlük tarihinden itibaren altmış (60) gün içinde yapılacak seçimle belirlenir. Yapılacak seçimden sonra oluşacak il genel meclisi valinin davetiyle toplanır, organlarını seçer ve bütçesini yapar.

(2) İnegöl İl Özel İdaresinin kuruluş çalışmalarının yürütülebilmesi amacıyla kuruluşundan sonraki 1 yıl süreyle İller Bankası payı yüzde elli (%50) artırımlı ödenir. Artırım tutarı Merkezi Yönetim Bütçesinin yedek ödenek kaleminden karşılanır.

(3) Kurulan İnegöl İl Özel İdaresinin kadro unvanı, sayıları ve dereceleri bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yirmi (20) gün içinde Cumhurbaşkanınca belirlenir.

(4) İl Özel İdare personeli 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli cetvellerde sayılan kamu idarelerinden atanır. Personel atama işlemleri Kanunun yürürlük tarihinden itibaren doksan (90) gün içinde tamamlanır.

(5) Bu Kanunla kurulan İlin Özel İdare bütçesinin yürürlüğe girmesine kadar geçen süre içinde bu maddenin 4'üncü fıkrasına göre atanan personelin maaş ve ücretleri ile her türlü hak ve alacakları, mahsubu bilahare yapılmak üzere, halen bağlı bulundukları İdarece karşılanmasına devam olunur.

kanun-1.jpg

Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda Türkiye artık 81 değil 82 olacak ve İnegöl haritada artık ilçe değil il olarak yer alacak. 255 bin 32 kişilik nüfusu ile İnegöl diğer ilçelerden bir adım öne çıkmış, ekonomik gücü ve konumu ile de şansını arttırmıştı.