Kamuya şehit yakını, gazi ve gazi yakını atanacak

Aile Bakanlığı tarafından sabah saatlerinde güzel haber geldi. Aktarılan son habere göre kamuya şehit yakını, gazi ve gazi yakını olmak üzere toplam da 491 kişi atanacak. Detaylara ilişkin Aile Bakanlığı tarafından açıklama geldi.
Kamuya şehit yakını, gazi ve gazi yakını atanacak

Konu ile ilgili açıklama bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. Aile Bakanlığı yaptığı açıklamasında kamuya toplamda 491 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atanacağını duyurdu. Atamalara ilişkin de merak edilen detaylar paylaşıldı.

Aile Bakanlığı’nın 6 Aralık Çarşamba günü düzenleyeceği tören ile birlikte belirtilen 491 kişiye kamuda istihdam yolu açılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş düzenlenen törene katılım yapacak olup, törenin noter huzurunda gerçekleşeceği belirtildi.

thumbs-b-c-ecbddf05f96ddb109e16daa45a9a4289.jpg

“Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni yarın düzenlenecek.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR AÇIKLANDI

Aktarılan habere göre hak sahibi olan 160 kişinin atamasının öğrenim durumuna göre şu meslekler için atanacağı öğrenildi:

“Antrenör, avukat, biolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, grafiker, hemşire, hemşire yardımcısı, imam-hatip, kuran kursu öğreticisi, mimar, mühendis, müze araştırmacısı, öğretmen, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, tekniker, teknisyen ve veteriner hekim”

49 BİN 310’A ÇIKIYOR

Atama yapılan kadroda 219 kişi memur, 88 kişi hizmetli ve 24 kişinin de sürekli işçi olarak atanacağını ifade edildi. 491 kişinin atanması ile birlikte bugüne kadar şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam da atama sayısının 49 bin 310’a ulaşacağı belirtildi.