Kahramanmaraş Osmaniye Hatay Mersin Diyarbakır Elazığ Bingöl! AFAD yeni doğal afet alarmı verdi
Kahramanmaraş Osmaniye Hatay Mersin Diyarbakır Elazığ Bingöl! AFAD yeni doğal afet alarmı verdi - Son yıllarda afet üzerine afet yaşayan Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde 11 ilde yaşayan 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.
Deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken Türkiye en sıcak yazını geçirmiş, pek çok şehirde üst üste sıcaklık rekorları kırılmıştı. Bu sene kış geç gelirken ne yazık ki yağış miktarında yaşanan düşüş nedeniyle barajların doluluk oranları dibe inmiş, pek çok ilde su tüketimine zorunlu kısıtlama kararı gelmişti.
TÜRKİYE'DE YAĞIŞ ALARMI VERİLEN İLLER HANGİLERİ?
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Mersin, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır'ın kuzeyi, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı: İç ve doğu kesimlerde azalacağı, Trakya'da biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzeyli, ilk saatlerde Marmara ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 14
İstanbul: Parçalı bulutlu 17
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 21
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 24
Antalya: Parçalı çok bulutlu 27
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
Uyarıların ardı arkası kesilmedi! Sabah 09.00’da başladı akşam 18.00’e kadar gün boyu sürecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 il için KRİTİK karar! Gece yarısı ACİLEN imzalandı...
Akaryakıt fiyatları değişti! İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları!
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor 18
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Belirlenen illerde AFAD tarafından yapılan açıklamalarda hem vatandaşların hem de yerel yönetimlerin tedbir alarak dikkatli olmaları istendi. Ani sağanak yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği ifade edilirken özellikle de deprem bölgesinde konteyner kentlerde olumsuz durumlar yaşanmaması adına alınan tedbirler arttırıldı.