Öğrenciler İçin Bilimsel Dergi Çıkardılar

Ortaokul seviyesi öğrencilerin bilimsel konulara olan meraklarını artırmak, yabancı dil becerilerini geliştirmek ve teknolojiyi doğru kullanabilmelerini sağlamak üzere Türkiye'den 10 ve yurtdışından 3 öğretmen eTwinning platformunda bir araya gelerek öğrencileriyle birlikte eğlenceli bilimsel içeriklerin olduğu bir dergi hazırladılar.
Öğrenciler İçin Bilimsel Dergi Çıkardılar

SciEng(Science and English) eTwinning Projesi kapsamında hazırlanan dergi oldukça ilgi gördü.

2020 yılı Eylül ayında Uşak Ulubey İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hümeyra YÜCE ve Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Selda TOPAL  öğretmenlerin kuruculuğunu üstlendiği proje ile ortaokul çağındaki öğrencilerin bilimsel konulara olan meraklarını artırmak, yabancı dil becerilerini geliştirmek, WEB 2.0 araçları ile içerik geliştirmek ve güvenli internet kullanımı konusunda farkındalığı artırmanın amaçlandığı belirtildi.

Salgın sürecine rağmen proje aktiviteleri tam zamanında tamamlanarak çıkartılan bilimsel dergi öğrenciler tarafından çok beğenildi. Hazırladıkları içerikleri dergilerde gören proje öğrencileri çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler proje etkinlikleri kapsamında farklı illerden arkadaşlarla online platform olan Twinspace ortamında güvenli bir şekilde sohbet ederek sosyalleşme imkanı buldular. Proje kurucusu ve yürütücüsü Ulubey İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hümeyra Yüce “Projemizde ortaokul fen müfredatı İngilizce olarak işlendi ve STEM entegrasyonu yaparak disiplinlerarası çalışmalar öğrenci merkezli gerçekleştirildi.Projemizin sonunda öğrencilerimiz için renkli, resimli, içinde bulmacaların, karekodlu dijital oyunların ve içeriklerin yer aldığı bilimsel bir dergi çıkardık .Salgın döneminde öğrencilerimize bu heyecanı yaşattığımız için proje ekibi olarak çok mutluyuz.'' dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler