İlimizde afet risklerinin azaltılması için toplantı yapıldı

İlimizde afet risklerinin azaltılması için toplantı yapıldı

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı Vali Funda Kocabıyık başkanlığında yapıldı.

İlimizdeki afet risklerinin azaltılması amacıyla, hedef ve eylemlerin görüşüldüğü İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Valilik Makam toplantı salonunda Vali Funda Kocabıyık başkanlığında video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda, afetlere karşı alınacak önlemler değerlendirildi.

“DOĞAL AFETLER ÜLKEMİZİN VE DÜNYANIN BİR GERÇEĞİDİR”

Toplantıda konuşan Vali Funda Kocabıyık, ülkemizde; sık sık afetlerle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, bu afetlerin sebep olduğu can kayıplarının herkesi derinden etkilediğini kaydetti.

Vali Funda Kocabıyık konuşmasına şöyle devam etti, “Özellikle geçtiğimiz yıl Elazığ’dan Malatya’ya, Van’dan İzmir’e canlarımızın yitip gittiği birçok felaket yaşadık.  Unutmamamız gereken bir şey var ki doğal afetler dünyanın ve ülkemizin bir gerçeğidir. Dolayısıyla tedbirli olmak da bize düşüyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu önderliğinde 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Bizler de kurum ve kuruluşlarımızın görevleri icabı gerekli eğitimleri alarak ilgili kurumlarımızın iş birliği yapmasını sağlamak ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz”

“AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN GÜVENLİ BİR YAŞAM İNŞA ETMEKTİR”

Uşak’ta afet riskini azaltmak amacıyla planlama yapmak ve bu planları istikrarlı bir şekilde hayata geçirmek önem arz ettiğini dile getiren Vali Funda Kocabıyık, “Amacımız, vatandaşlarımız için güvenli bir yaşam inşa etmektir. İlk hedefimiz de afetlerden dolayı oluşabilecek kayıpları önlemektir. Bu kapsamda; tüm paydaşlarımızdan toplumumuzun her bireyine kadar iş birliğini artırmak ve afet risk azaltma bilincini oluşturmakla mükellefiz. Özellikle afetlerin verebileceği zararı artırma potansiyeli olan yapılaşmaya karşı önlem almak, başta yereldeki sorumlu kuruluşlarımız olmak üzere hepimizin dikkat etmesi gereken bir konudur. Paydaşlarımızla yükümlü olduğumuz en önemli sorumluluklardan biri de “risk odaklı” bir anlayış çerçevesinde çalışmalar yapmaktır. Bu kapsamda da İl Afet Risk Azaltma Planı’na (İRAP); ilimizde afet risklerinin azaltılması ve can-mal kayıplarının yaşanmamasına yönelik çalışmaları içerdiği için çok önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru için “İl Afet Risk Azaltma Planı” kapsamında çalışma yapan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaptığımız tüm çalışmaların vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Vali Funda Kocabıyık’ın konuşmasının ardından AFAD İl Müdürü Hüseyin Yıldırım tarafından Uşak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’ın bölümleri olan; ilin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, mevcut durum analizi, afet risk azaltma amaç, hedef ve eylemleriyle ilgili bilgi verildi.

İlgili Haberler