Covid-19 vakalarında Uşak’ta son durum nedir?

Son dakika haberi... Uşak’ta koranavirüs vakaları için son gelişmeler nedir? Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatak sayısı yeterli mir? Uşak’ta aşılanmada son durum nedir? Vaka sayılarında düşüş var mı? Vefat eden kişi sayısı?
Covid-19 vakalarında Uşak’ta son durum nedir?

Hepsini www.usakgundem.com olarak araştırdık. İşte ulaşabildiğimiz ve sizlerle paylaşmak istediğimiz bilgi ve sayılar:

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Açıklanan tabloda vakalardaki düşüş devam ederken, iyileşen sayısındaki yükseliş ümit verici görünüyor. Tabloda ayrıca, ağır hasta 3 bin 525 oldu, 81 bin 302 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 4 milyon 405 bin 199'a yükseldi.


 

UŞAK’TA AZ DA OLSA DÜŞÜŞ VAR

Uşak’ta 1 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla son rakamlar şöyle:

Uşak’ta yüz bin kişide görülen vaka oranı: 240,10

Günlük yeni vaka Sayısı: 60

Uşak Ün. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi Servisi yatan hasta sayısı: 115

Pandemi yoğun bakım servisinde yatan hasta sayısı: 18 kişi

Entube hasta sayısı: 4 kişi

Vefat eden kişi sayısı: 2

Geçtiğimiz haftalarda yaşanana vaka sayılarındaki artış, tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da az da olsa düşüş trendine girmiş görünüyor.

Türkiye’de yeni vaka sayısı yüzde 40’ların altın düşerken Uşak’ta yüzde 25 civarında bir düşüş gerçekleşti. Son üç günde vaka sayısı 100’lü rakamlardan son üç gün içerisinde 80’li evvelsi gün 70’li rakamlara 1 Mayıs itibarı ile 60’a düştü.

Geçen yıla göre hastanede boş yatak oranın üçte bir daha az olduğu ve bu konuda da sıkıntı yaşanmadığı öğrenildi.  Tam kapanma sürecinin etkilerinin de iki hafta sonra görülmesi ile ilimizde de yeni vaka sayılarında büyük düşüşler kaydedileceği öğrenildi.

AŞILAMADA TÜRKİYE’NİN EN İYİ İLLERİ ARASINA ADIMIZI YAZDIRDIK

Öte yandan aşılma sürecinde Uşak’ta 1. ve 2. doz aşı yapılan kişi sayısı 127 bin 751 kişi olarak açıklandı.

Bu oran Türkiye ortalamasının yüzde 30 civarında üstünde görülüyor. Aşılamada başarılı olan Uşak’ın da en büyük sıkıntısı,  aşı tedarik edilen ülkelerin zamanında aşı göndermemesi yüzünden yeni randevu verememesi olarak saptandı.

Ancak, aşı randevusu almış vatandaşların aşılanmasında herhangi bir sıkıntı olmadığı ve aşılama işlemlerinin bütün hızı ile devam ettiği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler