DSİ Genel Müdürü Yıldız Uşak’ta incelemede bulundu

DSİ Uşak 23. Şube Müdürlüğü’nde 1995 -2005 yılları arasında mühendis olarak görev yapan, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ’nin Uşak ilindeki yatırımlarını inceledi ve eski çalışma yeri olan Uşak 23. Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.
DSİ Genel Müdürü Yıldız Uşak’ta incelemede bulundu

Yıldız, Uşak’ta son 19 yılda 17 baraj, 15 gölet ve1 adet yeraltı depolaması inşa ettik” dedi

Uşak ile ilgili müdürlüğünün yatırımlarını inceleyen ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı makamında ziyaret eden Yıldız, “DSİ Uşak iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Uşak İli ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. “dedi

Genel Müdür Yıldız’a Uşak gezisi sırasında Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, DSİ Uşak Şube Müdürü ile teknik ekip ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

DSİ Genel Müdürü Yıldız ve beraberindeki heyet,Uşak Kozviran Barajı, Halaçlar Barajı, Bahadır Barajı, Gökkaya Barajı aks yeri ve Merkez Sorkun Göleti sahasında incelemede bulundu.

İncelemelerinin ardından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı makamında ziyaret eden Yıldız, Uşak il yatırımları hakkında değerlendirme ve istişarede bulundu. Belediyeden sonda DSİ Uşak 23. Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek projelerin durumları hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘’DSİ olarak Uşak illerimize yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz.

Bugün ekibimiz ile birlikte Kozviran Barajı, Halaçlar Barajı, Bahadır Barajı, Gökkaya Barajı aks yeri ve Merkez Sorkun Göleti sahasında incelemede bulunduk.

Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’ı da makamında ziyaret ederek, Uşak il yatırımlarımızın durumunu istişare ettik. Uşak’ta son olarak DSİ Uşak 23. Şube Müdürlüğümüzü ziyaret ederek, projelerin durumları hakkında bilgi aldık..

DSİ olarak Uşak ilimize yatırımlarımız devam ediyor

DSİ olarak Uşak ilimize yatırıma devam ediyoruz. 2003 yılından bugüne kadar Uşak ilinde inşa edilen 44 sulama tesisi 108.220 dekar zirai arazinin sulamaya açtık. Böylece Uşak topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 180 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

3 Adet Sulama İnşaatı Devam Ediyor…

Uşak’ımız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 3 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 3 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 3 bin 660 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 5 milyon 31 bin 400 TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Uşak zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.’ dedi.

Uşak’ımıza 17 Baraj ve 15 Gölet Kazandırdık

Ege’nin ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Uşak’ımıza ziraatın daha da gelişmesi için son 2003 yılından bugüne kadar 17 baraj, 15 gölet ve 1 adet yeraltı depolaması yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, Uşak’ta son 19 yılda 17 baraj, 15 gölet ve 1 adet yeraltı depolaması inşa ettik” dedi

İnşaatı Devam Eden 2 Baraj ve 1 Gölet ile 7.780 Dekar Arazi Sulamaya Açılacak.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız “Uşaklı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Uşak’ın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda Uşak il genelinde 2 baraj ve 1 adet göletin yapım çalışmaları devam ediyor ”diye konuştu

Uşak’a Menba Kalitesinde İçmesuyu

Genel Müdür YILDIZ, Diğer taraftan 2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız içmesuyu tesisleri ile 117.000 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 6,40 milyon m³ içmesuyu temin ediyoruz.  İnşaatı devam eden 2 adet içmesuyu tesisini 2022 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflemekteyiz.

Uşak’ta Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Ayrıca; Uşak İlinde taşkın riskini azaltmak için 2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 47 dere ıslahı ile; Uşak şehir merkezi, 48 adet yerleşim yeri ve 8 bin 40 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler