Bu güzel yavrunun yuvası yakıldı

Eşme İlçesinde faaliyet gösteren ”Eşme Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği” tarafından yapılan 20 hayvan kulübesinden birisi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılarak imha edildi.
Bu güzel yavrunun yuvası yakıldı

İlçede yardıma muhtaç olan sokak hayvanlarının yardımına koşan Eşme Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri ve hayvan sever vatandaşlar geçtiğimiz haftalarda 20 kulübe yaparak sokak hayvanları için yuva oluşturmuştu.

İşte bu yuvalardan belediye çöplüğünde bulunan bir yuva kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakılarak imha edildi.

Bu duruma üzülen ve çok sert tepki gösteren ”Eşme Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği” sosyal medya sayfasından tepkisini şöyle dile getirdi:

“Emek vererek kendi imkânlarımızla yaptığımız, hem mamaları hem hayvanları müdafaa etmek için yapmış olduğumuz belediye çöplüğüne bırakılmış bir yuva hunharca yakıldı. Oradaki köpekler insan görmekten o kadar korkar ki, biz bu yuvanın içine mamayı suyu bırakırız biz gittikten sonra gelir yerler, istasyonumuzdur. Bu yuva kimliği belirsiz kişiler tarafından takılmış ve burada yaşayan sokak hayvanları açıkta kalmıştır.


 

YUVANIZ YANSIN!

Yardım etmiyorsunuz, anladık. Takdir etmiyorsunuz, anladık. Gelip karşımıza bir şey söyleyecek yürek yok, anladık.

Yuva yakmak nedir? Nedir bu acizlik, Bu sevgisizlik nedir?

Allah bunu yapanlara iki cihanda gün yüzü göstermesin.

Siz iki kulübe yakınca vazgeçecek değiliz. Geri mi döneceğiz girdiğimiz yoldan? Bundan sonra ne olacağını söyleyelim…

Siz iki tane yakacaksınız, biz dört tane yapacağız. Siz bir tane yolu kapatacaksınız, biz dört tane yol açacağız. Eşme de bütün sokak hayvanları sağlıklı ve tok uyuyana kadar, hak ettikleri saygıyı alana kadar ve bu rutine kadar biz durmayacağız.

Yakın istediğiniz kadar yakın.

Siz yaktıkça biz o küllerden doğup yenisini yapacağız.”

İlgili Haberler