Çarşamba ve sonrası için herkes TEDBİRİNİ ALSIN bakanlık ACİL uyardı Uşak Kütahya İstanbul İzmir

Tüm Türkiye yavaş yavaş bahara geçiş hazırlığı yapıyor. Ancak uzmanlar bahar mevsim öncesinde kar yağışlarının etkili olacağını belirtti. Konuya ilişkin bakanlık uyarılarda bulunurken, yağışların etkili olacağı yerler açıklandı.
Çarşamba ve sonrası için herkes TEDBİRİNİ ALSIN bakanlık ACİL uyardı Uşak Kütahya İstanbul İzmir

Aktarılan son habere göre özellikle Çarşamba gününden itibaren havanın yağışlı bir havaya döneceği ve yağışların Perşembe ve Cuma gününden itibaren İç Anadolu, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde kar şeklinde olabileceği açıklandı.

Havaların ısınmasını bekleyenlere kar şoku geldi! Konuya ilişkin açıklamayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit yaptı.

ÇARŞAMBADAN SONRAYA DİKKAT

Macit, yaptığı son değerlendirmesinde yurt genelinde hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar mevsim normallerine döneceğini ve sıcaklıkların özellikle Çarşamba gününden sonra mevsim normallerinin altına ineceğini açıkladı.

haritatahmingun4.png

PAZAR GÜNÜ NORMALE DÖNECEK

Macit, Çarşamba günü belirtilen bölgelerin yeni bir hava dalgası altına gireceğini ifade ederek şunlar söyledi:

“Yağmur şeklinde başlayacak yağışların perşembe ve cuma günü İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde görülmesini bekliyoruz. Yağışlar cumartesi günü doğu kesimlerde devam ettikten sonra ülkemizi terk edecek. Pazar günü sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek”

Çarşambadan sonraki 3 günde martın resmen kapıdan baktıracağını belirten uzman isim, iç kesimlerde sıcaklıkların sıfırın altına ineceğini belirtti. Bu sebeple vatandaşların soğuk havaya karşı hazırlıklı olması gerektiğinin de altını çizdi.

UŞAK AMAN DİKKAT!

Uşak başta olmak üzere İç Ege bölgesini uyaran uzman isim, “İç Ege, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Akdeniz'in yükseklerinde kar yağışı bekliyoruz. Vatandaşlar bahar havasına aldanmasın, bu hafta boyunca soğuk hava etkili olacak" dedi.

Sıcaklıkların Pazar gününden sonra mevsim normallerine dönmesi ve havanın ısınması bekleniyor.